Ninneke’s Corner Culinair | Sweet valentine

MWSnap155Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Sweet hearts,for valentine…

Sweet valentine

column sweet valentine (4)

Lekker met de karamel tussen

Speciaal voor komende valentijn trakteer ik jullie op een heerlijk zoet koekje.zalig met de karamel tussen.Ook leuk om te schenken aan iemand waar je veel om geeft.In een mooie verpakking met nog wat liefde volle woorden erbij geschreven.

column sweet valentine (6)

Lekker

Wat heb je nodig:voor de koekjes

300 gr bloem

150 gr roomboter

100 gr suiker

1 ei

mespunt bakpoeder

snuifje zout

Wat heb je nodig voor de karamel

100 gr suiker

50 gr gezouten boter

2 flinke eetlepels mascarpone

1 thl speculaaskruiden

Bereiding : Doe voor het deeg de bloem,suiker,roomboter,ei,bakpoeder,snuifje zout in een kom.Meng en kneed het deeg goed. In het begin is het korrelig en droog,maar na wat kneden vormt het een geheel.Maak er een bol van .Wikkel het in plastic folie;Leg in de koelkast voor een 2 tal uur.Maak ondertussen de karamel.Doe in een steelpan met dikke bodem de suiker voor de karamel.Laat deze op het vuur goudbruin kleuren.Trek van het vuur en doe er de gezouten boter , speculaas kruiden en de mascarpone bij.Meng het er goed onder met stalen klutser( geen plastic klutser) .Laat de karamel indikken onder voortdurend kloppen.Zet opzij en laat afkoelen.Rol het deeg uit tot een 3 a 4 mm dikte steek er met uitsteekvormpje,koekjes uit.Leg op met bakpapier beklede bakplaat .Bak de koekjes enkele minuten in voorverwarmde oven van 180 °.Ongeveer een 8 a 10 minuten. Laat ze afkoelen op taartrooster.Als de karamel volledig koud is en de koekjes,bestrijk dan telkens wat karamel op een koekje.Zet er een ander koekje op.Wat ook leuk is dat je de helft van de koekjes voorziet van doorkijk venstertje.Dit doe je bij het uitsteken van het deeg.Neem dan een kleiner vormpje voor het raampje.Als je het bovenste koekje dan op het bestreken koekje met karamel duwt.Komt de karamel piepen.

Rest me jullie  alvast een liefdevolle valentijn te wensen.

Valentijn  A (5)

Happy Valentine

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie