Ninneke’s Corner Culinair | Open appeltaart

 

MWSnap156Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijncolumns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Simpelweg te maken,simpelweg ook lekker

Open appeltaart

20160120-065

Meest simpele taart om te maken

20160120-060

Smaakt heerlijk

Als er nu een eenvoudige taart is om te maken,dan is het deze wel.Zo simpel je zou het haast kunnen bereiden met je ogen dicht.Geen enkele moeilijkheidsgraad.Het is enkel maar uitrollen en schillen.veel meer komt er niet aan te pas.

Wat heb je nodig:

1 rol bladerdeeg

6a7 appelen(type golden)

wat rietsuiker

wat vlokjes boter

wat ahornsiroop eventueel

wat poedersuiker eventueel

20160120-056-2

Aansnijden maar

 

Bereiding:bekleed een taartvorm met een vel bakpapier.Rol het bladerdeeg uit.Leg het op de beklede taartvorm.Prik met vork wat gaatjes in het deeg.Schil de appelen.Verwijder het klokhuis.Snij de appels in blokjes.Verdeel deze over het bladerdeeg.Blijf een 3 cm van de rand.Vouw de rand naar binnen,over de appels heen.Zodat je mooie vouwtjes krijgt.Strooi wat rietsuiker over de appelblokjes.Eventueel ook wat ahornsiroop.Leg er wat vlokjes boter over heen.Bak de taart in voorverwarmde oven van 180 ° een 30 tal minuten.Serveer lauw of koud,met eventueel nog wat poedersuiker en/of bolletje ijsroom.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook;Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie