Ninneke’s Corner Culinair | Kip met wokgroenten en currysaus

MWSnap158Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

We gaan de Chinese tour op!

Kip met wok groenten en currysaus

004-2

Lekker met de zelf gemaakte curry saus

Dit staat hier regelmatig op de menu.Als ik mijn man vraag wat wil je eten?Dan weet ik dat hij zal opteren voor kip met currysaus(kerriesaus).Wel zelf gemaakte currysaus.Niet uit bokaal of pakje.Het is ook helemaal niet moeilijk.De groenten die neem je naar voorkeur.

Wat heb je nodig voor de currysaus

anderhalve liter kippenbouillon

100 gr boter

12 eetlepels bloem

4 eetlepels curry poeder

1 eetlepel groene curry pasta

Heb je liever een iets zachtere saus,dan neem je 1 blik kokosmelk(400ml) en 1.100 ml kippenbouillon.

8 kippenfilets

5 wortels

2 rode paprika’s

1 groene paprika

1 komkommer

500 gr champignons

5 lente uitjes

1 pak sojascheuten ( taugé)

Dit is ongeveer voor een 5 a 6 personen

Bereiding:doe in een pot de boter en zet op het vuur.Als de boter gesmolten is,doe je de bloem,curry poeder en curry pasta bij.Laat goed doorwarmen onder het voortdurend roeren.Schenk er dan de bouillon bij(of bouillon en kokosmelk)En laat de saus indikken.Zet op zij.Snij de kippenfilets in reepjes.Kruid met peper en zout.Bak de kippenstukjes in een wok goudbruin in wat olie of boter.Haal uit de pan.Spoel de groenten schoon.Snij de groenten in plakjes of kleinere stukken.De wortels schraap je de schil af.De komkommer was je goed,de schil laat je eraan.Halveer overlangs,en nogmaals halveren.Verwijder de zaadlijsten,snij in boogjes.Bak vervolgens de groenten in de wok( of grote pan)Begin met de groenten die meer tijd nodig hebben,zoals wortel.Wok zo alle groenten.Neem je sojascheuten (taugé)doe die dan op het laatste erbij.Doe de kip weer bij de groenten.Warm alles goed op en dien op met rijst of noedels.Met de currysaus erbij.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie