De Graanzak | * Uitgelicht: Balusters

20160105_155837_wm-1Je bent hier thuis bij Jeanette. Zij is een woonfanaatje. Een lekkere crea bea die echt 24/7 bezig is  met wonen. “Ik kan er niets aan doen, het stroomt door mijn aderen, het is mijn DNA.” Ze woont zelf in een rijtjeshuis met man, kind en hond. Haar style is landelijk, stoer en robuust À la Hoffz. Af en toe staat zij met haar man met een busje op markten en fairs en beleven daar de leukste avonturen. Ook lieve Jack Russel, Pardoes, gaat wel eens mee. Volg haar en ga mee op avontuur met ‘de Graanzak’…

Balusters, ik ben er gek op . Wat voor een ander schoenen zijn, zijn voor mij balusters. Ik heb echt een baluster tic, van S tot XXL.

Dat zie je ook wel aan mijn header. Ik hou van de vorm en van het stoere, robuuste. Wat vroeger alleen voor buiten bestemd was, is nu ook leuk voor binnen. Zeker in een stoer en landelijk interieur. Ik gebruik ze binnen als woonobject of als doorleefde kandelaren. Tierlantijn had het al lang door: Je kan er ook een  gave lampenvoet van maken.

Eigenlijk kan je er alle kanten mee op en krijg je daardoor gauw dat sfeertje waar ik naar op zoek ben: sober & stijlvol. Ik zet er graag 1 in een olijfbak of 2 van die joekels in de vensterbank. Je hebt verschillende uitvoeringen, maar geef mij maar die mooie klassieke vormen. Wij gaan regelmatig op balusterjacht met het busje en stropen dan heel Nederland af op zoek naar deze mooie woonitems. 20151221_132900

 

Ik heb er ook mijn eigen DIY visitekaartje van gemaakt. Heel leuk dat het landelijke in opkomst is. Wij stonden onlangs op de markt, kwam er zo”n opgeschoten knul naar mijn kraampje toe. Ik denk: “Die gaat hier echt niets kopen”. Wis en warempel hij wilde 2 van die large balusters, voor zijn meissie. Zonder te aarzelen. ik zie hem nog weggaan met 2 van die grote dingen onder zijn arm. Ook had ik een tijdje terug van die megagrote balusters. Standaard stonden ze voor mijn kraam te pronken. Het gaf echt zicht aan mijn kraam. Nu zag ik in mijn ooghoek een mevrouw al een tijdje staan lonken naar die dingen en ja hoor, ze wilde ze echt kopen. Weet u het zeker? vroeg ik nog hoopvol, toen ze haar betaalpasje tevoorschijn haalde. Ja ze wist het echt zeker. Mijn man superblij toen hij het hoorden, want die tilde zich altijd een breuk aan die dingen. Ik was, not so amused. Maar ja, business is business he. Dat is het risico van het vak. Maar zo ontzettend leuk om te doen.

20151203_152019_wm_wm

De naam komt trouwens uit het Grieks en Latijn en betekent “bloem van de granaatappel” De vorm van de klassieke baluster is ontleend aan de vrucht. Dat wisten jullie niet hè. Ik ook niet, maar Wikipedia weet bijna alles.

Balusters, het is gewoon een stukje architectuur……zucht.

Nieuw visitekaartjeGroet,

De Graanzak

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie