Kei Gemakkelijk | brocante paaseieren

Je geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Alle Kei Gemakkelijk op een rijtje voor uren DIY plezier. Dát is kei gemakkelijk!

Paaseieren in brocantesfeer zijn in diverse soorten te bedenken. Onze redactie zette een paar voorbeelden op een rijtje die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.

Voor alle uitvoeringen geldt dat je werkt met nepeieren of met goed uitgeblazen schone en gedroogde eieren.

DSC_8510eieren met servetten of decoupagepapier

In de hobbyzaak haal je prachtige servetten of decoupagepapier waar je mooie plaatjes van op de eieren kunt plakken. Voor een brocante effect kies je natuurlijk een mooi brocante plaatje en kies je voor je eieren voor een mooie witte, taupe of in ieder geval een passende en zéker geen felle ondergrond. Het plaatje uit je servet of decoupagepapier plak je het makkelijkst met ModPodge op het ei. Afwerken kan ook met ModPodge. Afwerken kan met diverse materialen: knopen, garen, lint…

2eae950148959d51c5fa7619b870232feieren in oud papier gewikkeld

Heb je nog papier uit oude boeken of kranten? Omwikkel deze om de eieren. Afwerken met kantjes, juten touw en mooie knopen. Tip: heb je geen mooie oude papieren? Je kunt papier oud maken met thee of koffiedrab. Geef je eieren een nostalgisch tintje door de oude trouwakte van je (overgroot)ouders of geboortebewijzen van je (groot)ouders te kopiëren en te verouderen met thee…

02fc67182d9b54af9287a9a5b7b97457

eieren in juten touw

Smeer de eieren in met lijm en omwikkel ze met mooi stoer juten of linnen touw. Afwerken kan ook hier weer met mooie knopen, lint, kant en veertjes.

DSC_8489

eieren met reliëf

Met reliëfpasta maak je mooie brocante eieren in allerlei patronen. Je kunt met de reliëfpasta ‘schilderen’ op je eieren, deze met witte krijtverf overschilderen en lichtjes en heel voorzichtig verouderen. Durf jij het aan er voorzichtig heel zachtjes een klein gaatje in te boren dat mooi samenvalt met je patroontje?

MWSnap073

Heb jij een leuke zelfmaker en wil je die met onze lezers delen? Stuur ‘m gerust aan onze redactie: huisjekijkenredactie@outlook.com


 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie