Ninneke’s Corner | Vroege vogels kondigen een vroege Pasen aan

 

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

We krijgen dit jaar een vroege Pasen,valt al in maart te beurt

Vroege vogels kondigen een vroege Pasen aan

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (5)

Blue easter

Dit jaar zijn we er vroeg bij.Pasen word dit jaar al eind maart gevierd.Vond het dan toepasselijk iets met(vroege)vogels te doen.En zelf er ook al vroeg mee te starten wat decoratie voor Pasen te maken.Heb enkele piepschuim eieren een blauw tintje gegeven.Had al ruime tijd wat in de lade liggen.Met deze creatie in gedachten.Blauwe servetten met vrolijke vogeltjes op afgebeeld.Toch grijp ik alweer naar één van mijn favoriete frutsel bezigheden.Het beplakken met de stukken servet.Maar je vind dan ook zo veel mooie leuke prints.Dat het een wederkomend werkje word.Jullie kennen het onderhand natuurlijk ook al.Maar voor de nieuwkomers,leg ik het nog even kort uit.Schilder de piepschuim eieren eerst in een kleur dat het meeste aanleunt bij de kleur van de servetten.Goed laten drogen.Wat behanglijm aanmaken.Moet echt maar kleine hoeveelheid zijn.Trek de lagen van de servetten uit elkaar.Je hebt enkel de bovenste laag nodig.Het is een beetje een gefriemel om de 3 lagen uit elkaar te halen.Knip vervolgens de stukjes uit de servet die je wil aanbrengen.Breng behanglijm aan met een kwast op het ei.Plak voorzichtig de delen  servet erop. En laat weer goed drogen.Tijdens het drogen ook af en toe wat aandrukken.Vooraleer je begint met het schilderen en plakken,zet de eieren vast op saté prikker.gaat veel makkelijk zo.Zet ze tijdens het drogen in een vaas met wat decoratie zand in.Schik ze zo dat de eieren niet tegen elkaar steun zoeken.Ze moeten zelfstandig kunnen drogen.Leg de eieren in eender wat om mooie paasdecoratie in huis te halen.Doe ze in kopjes,schalen,mandjes,vergiet of sauskom.

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (1)

Leuk om schalen,bowls mee te vullen

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (4)

Wat blauwe bos druifjes en kwartel eitjes maken het geheel af

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (6)

Nu nog wachten op Pasen

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (7)

Detail

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (13)

In een klein vergiet

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (14)

Of om de tafel met Pasen te decoreren

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (16)

Leg er enkele bloemen bij met labeltje aan

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (18)

Past mooi bij het servies

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (20)

Detail

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (24)

Toon op toon

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (25)

Birdy’s

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (26)

Detail

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (27)

Met deze sevetten heb ik deze eieren gemaakt

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (28)

Stilleven

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (29)

Nonchalant maar mooi

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (31)

Stilleven

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (36)

Detail

vroege vogels kondigen vroege pasen aan A (38)

Zelfs in een oude sauskom ziet het er prachtig uit.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie