Elisense Bloemen | Voorjaarstaart met zijden bloemen

Vanaf de tweede week van Januari begint voor mij het voorjaar al en wordt ons interieur elke week meer ondergedompeld in pasteltintjes en voorzien van de nodige eieren en veertjes…

Ik pak mijn stapel oude voorjaars tijdschriften erbij – ik bewaar mijn tijdschriften per jaargetijde – om inspiratie op te doen voor een nieuw voorjaars bloemstuk. Ook mijn notitieboekje met bloemschik ideeën blader ik door. Sommige pagina’s zijn nauwelijks leesbaar, omdat ik in mijn enthousiasme steeds sneller ga schrijven. Ik maak nooit hetzelfde als op de voorbeelden. Het moet wel een Marita-ding worden.

Deze maand heb ik al wel een paar piepkleine bloemstukjes in voorjaarssfeer gemaakt voor een mini workshop over 2 weken, maar het grotere werk moet helaas nog even wachten totdat de agenda meer lege lijntjes toont. Daarom krijgen jullie vandaag een bloementaart met zijden voorjaarsbloemen van vorig jaar voorgeschoteld.

Elisense Bloementaart met zijden voorjaarsbloemen

Deze bloementaart ziet er beeldschoon uit en is niet moeilijk om te maken.

Je neemt een piepschuim taartvorm als basis en bekleedt deze met mooi materiaal. Ik heb gebleekte kokosvezel gebruikt, die ik met spelden en een paar druppeltjes hete lijm (lijmpistool) heb vastgemaakt.

Daarna verdeel je eerst de grootste bloemen over de bovenkant van de taart. Bij mij zijn dat de lichtrose Rozen. Vervolgens lijm je de grootste eieren mooi verdeeld over de taart.

Zijden bloementaart Elisense Bloemen

Dan kun je in willekeurige volgorde de andere bloemen en kwarteleitjes over de taart verdelen. De overige bloemen in de taart op de foto zijn Mini-Sneeuwbal, Sneeuwklokjes, Tulpen en lichtgroene Roosjes.

Zijden bloementaart Elisense Bloemen

Tot slot lijm je mooie veertjes tussen de bloemen en eieren. Deze veertjes geven de taart iets teers. Eventueel kun je nog een stuk lint en/of wol om de taart knopen in  een van de kleuren, die in de taart terug komen.

Presenteer de taart op een bijpassend bord of mooie schaal. Succes verzekerd !

Na het voorjaar kan de taart in een plastic zak op zolder of in de kast worden bewaard en volgend jaar Januari of Februari weer tevoorschijn worden gehaald.

Veel bloemschikplezier en groetjes,

Marita

Websites: www.elisensebloemen.nl & shop.elisense.nl

Facebook: www.facebook.com/elisense.nl 

Mijn naam is Marita van der Hart en ik woon samen met mijn lief, Niels en onze rode kater, Bassie in een piepklein dorpje in Zeeland.  Zo’n 20 jaar geleden ben ik begonnen met bloemschikken en sindsdien ben ik er niet meer mee opgehouden. Inmiddels ben ik 10 jaar eigenares van het bedrijf Elisense. Bij Elisense Bloemen kun je o.a. terecht voor gezellige workshops bloemschikken met zijden bloemen. In onze webwinkel vind je losse zijden bloemen om lekker zelf thuis aan de slag te gaan en complete zijden bloemstukken.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie