Teuny | Als ‘huisje kijken’ wel heel dichtbij komt…

de badkamerOntmoet Teuny. Moeder van twee lieve jongens en getrouwd met Alexander. Ze geniet van alles wat op het moment op haar pad komt. Na een aantal jaren een overvol leven gehad te hebben, is het roer nu volledig om! Ze heeft haar woonwinkel verkocht en zit nu weer in de schoolbanken voor de opleiding interieurstyliste. Van plan om te genieten van het leven, dankbaar voor alles wat ze heeft en vastberaden er iets moois van te maken… volg haar inspirerende blogs voor een Happy Feeling !

Mijn man en ik hebben eigenlijk al  jaren een droom. Ooit willen we een woonboerderij(tje) kopen en deze helemaal opknappen naar onze eigen smaak…

We komen allebei van het platteland en na 12 jaar in de stad te wonen begint het nu echt te kriebelen. Niet dat waar we nu zitten we het niet naar ons zin hebben, want we wonen prima, maar het blijft gewoon kriebelen.  Misschien komt het doordat Alexander richting de 40 gaat en nu het idee krijgt dat het moet gaan gebeuren. Al een jaar kijken we om ons heen en wordt er druk op Funda gezocht. Maar de laatste maanden worden er ook serieus huizen bezocht. Het is nogal een lijstje waaraan de woning moet voldoen. Ik had mijn droomhuis al gevonden maar manlief vond de locatie wat minder.

Ik zag me daar al helemaal wonen. Ik moet toegeven dat hij gelijk had.

Mannen zijn duidelijk praktischer ingesteld en ik probeer mij vooral niet te veel mee te laten sleuren in de emoties. Ook de droomlocatie is voorbij gekomen maar toen voldeed het huis weer niet.  En nu… jawel… er is iets gevonden wat aan, bijna, al onze eisen voldoet. Dit keer zijn we weer een stapje verder in het proces en worden er zelfs al verbouwingstekeningen gemaakt. Niks is nog rond, dus ik probeer mij met man en macht te behoeden voor een enorme teleurstelling als het uiteindelijk toch niks wordt.  Los van dit huis heb ik me maar gestort op wat ik nu eigenlijk wil.

Welke keuken of badkamer?

Ik denk altijd enorm in plaatjes en heb genoeg ideeën maar Alexander is geen styliste tenslotte dus dacht ik het communiceren wat te vergemakkelijken en heb ik voor elke denkbare ruimte een moodboard gemaakt. Nog niet met die ene stoel of dat leuke kastje, maar gewoon om een sfeer en gebruik van materialen aan te geven. Dit zal niet anders zijn bij een ander huis dus leek me dit een veilige tijdsbesteding.

Klik op een foto voor een vergroting van de moodboards.

Al snel kom je er dan achter dat er nu keuzes gemaakt moeten gaan worden. Echt een keuken kiezen vond ik namelijk enorm moeilijk. Ik vind zoveel leuk. Gek genoeg werd ik telkens aangetrokken op wit, strak, hoogglans. In het huis waar we nu in wonen is het werkelijk hard zoeken naar iets wits. Ik was er zelf verbaasd van. Daarnaast vind ik juist de stoere uitstraling van grof hout en beton geweldig. Het lijkt niet eens op elkaar!  Wat ben ik dan blij dat ik ook nog een man heb die dan toch zo zijn voorkeur heeft.

Niet dat zijn smaak nou enorm uitgesproken is.

Gelukkig zitten we vaak op één lijn en eigenlijk alleen bij twijfel begint zijn mening te tellen. Heerlijk zo’n man, die je je gang laat gaan en erop vertrouwd dat het goed komt. De keuze is dus gevallen op een stoere keuken met hout en beton. Om het gladde en strakke, wat zo mooi is aan de witte keuken, toch nog een beetje terug te laten komen gaan we voor een mooie lichte gietvloer.

Klik op een foto voor een vergroting van de moodboards.

Het was sowieso verrassend dat er veel wit in de moodboards voorkwam. Ik ben duidelijk toe aan verandering denk ik.

achterzijde

Niet alleen voor binnen maar ook voor buiten hebben we zo onze plannen. Ook hier weer ideeën genoeg maar die moeten toch echt nog even in de ijskast tot de verbouwing af is. ‘Hier! Hoor mij… Ik praat alweer alsof het al gekocht is”.

Welk huis het ook gaat worden; ik hou jullie op de hoogte.

Teuny

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie