Ninneke’s Corner Culinair | Zalige laagjes

 

MWSnap160Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

We gaan voor laagjes vandaag!

En natuurlijk kun je dit recept weer uitprinten en bewaren. Klik rechts op de foto. Je komt dan in het printmenu. Dit recept bevat twee printkaarten.

Zalige laagjes

column zalige laagjes (14)

Hemels lekker

Door dat je telkens wat samen schept van de laagjes.Krijgt dit dessert iets hemels lekker.Het is ook niet echt tijdrovend.Je kan ook de fruit compote enkel alleen op ijs doen of pannenkoeken.Maar vandaag vullen we er glaasjes mee op. Afwisselend met een romig laagje op basis van kwark(voor de Nederlanders)platte kaas (voor de Belgen)

column zalige laagjes (5)-2

Hmmm

 

Wat heb je nodig

125 ml rode wijn

50 gr bruine suiker

1 kaneelstokje

zeste van 1 citroen

1 steranijs

2 kruidnagels

300 gr bosvruchten(diepvries)

sap van halve appelsien

250 gr kwark(plattekaas)

125 ml lobbig geklopte room

2 zakjes vanille suiker

3 eetlepels vanillepudding poeder

verse bosvruchten naar keuze

Bereiding;doe in een steelpan de wijn samen met de bruine suiker,citroen zeste,de kruidnagels,steranijs en het kaneelstokje.Laat enkele minuten koken.Giet door een vergiet.Doe de wijn terug in de steelpan.Doe er de bosvruchten in.Laat weer even een 2 a 3 minuten koken.Bind het geheel met het appelsiensap,waar je de vanille pudding poeder hebt in opgelost.Zet even ter zijde.Meng de kwark(platte kaas) met de vanillesuiker en de room.Doe telkens in een glaasje een laagje van de fruit compote,afwisselend met laagje kwark.Zorg dat de bovenste laag het kwark mengsel is.Werk af met wat verse bosvruchten.En serveer en smullen maar.Wil je liever de calorieën toch iets terug schroeven.Laat dan de room weg.Meng dan enkel de kwark met de vanille suiker of dieetsuiker.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden oip facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie