Ninneke’s Corner Culinair | appelcake

MWSnap163Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Lekker voor bij de koffie,op een luie zondagmiddag

Appelcake

Column etagere pasen uitgestald 090

Eenvoudig te maken

Nog wat appelen in de fruitmand?Die je toch niet meer zo gaat verorberen.Verwerk ze dan in een eenvoudige appelcake.Maar deze is ook wel gewoon lekker dat je er verse appelen voor gaat aankopen.Zo lekker dat ik soms 2 dagen op rij zo een cake bak.Omdat hij zo verdwijnt als sneeuw onder de zon.Telkens ik passeer,word er een klein puntje aangesneden.Komt er onverwacht bezoek?Heb je wat om te presenteren bij de koffie.Ik had gisteren zo één gebakken om mee te nemen naar de foto cursus.Wat hartig onthaald werd en goed naar binnen ging tijdens de pauze.Wat maakte dat er nog 2 kleine stukjes over waren als ik huiswaarts keerde..Die mijn man graag gretig naar binnen werkte.En op was die,enkel nog kruimeltjes te bespeuren.Maakte vandaag dan maar weer een verse.Die al behoorlijk staat te lonken.Maar nog op de taartrooster staat af te koelen.Dus ik bedwing me nog en leg jullie uit hoe deze te maken.

Wat heb je nodig

200 gr zelfrijzende bloem

200 gr fijne griessuiker

2 pakjes vanillesuiker

4 eieren

200 gr boter

4 appelen(golden delicious)

Column etagere pasen uitgestald 095-2

hmmm

Bereiding:Doe de boter,suiker,eieren en vanillesuiker in een grote mengkom.Mix alles goed door elkaar met de elektrische klopper.Doe dan de zelfrijzende bloem erbij.Mix alles tot homogeen deeg.Vet een springvorm in met wat boter.Bestuif met bloem,doe overtollige bloem weg.Doe een klein laagje deeg over de bodem van de vorm(ongeveer één centimeter),zet even opzij.Schil 2 appelen.Snij in 4 kwartjes.ontdoe van klokhuis.Snij nog eens in kwartjes en dan in kleine blokjes.Meng het onder het overige deeg.Vul nu de vorm hier verder mee.Zet de cake op een rooster en  in de voorverwarmde oven van een 175 ° a 180 °.Als de cake een tien minuten in de oven staat,schil dan de 2 andere appels.weer in kwartjes,verwijder klokhuis.Snij deze dan in dunne plakjes.Doe de oven op en trek de rooster klein stukje naar voor.Leg de plakjes op de cake.In een waaier mooi rondom.Laat voort bakken gedurende een 45 minuten a 60 minuten. Hangt af van de oven.Check regelmatig of de bovenkant niet te fel gaat kleuren.Anders zet je nog een bakplaat bovenaan in de oven.zodat de appelpartjes niet gaan aanbranden.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie