Huisje kijken bij | Marja

pizap.com14007403559301Huisje Kijken is bij Marja, die met haar man, twee zoons en hond Bobby in een oud huis in Brabant woont. Dat is binnenkijken in een knus huis in landelijke brocante sfeer…

~dit is een bewerking van een eerdere publicatie op Huisjekijken.com Jouw huis op deze plek? Neem contact op met de redactie: huisjekijkenredactie@outlook.com~

“Welkom in mijn huis! Kom gezellig binnen dan laat ik je mijn huis even zien!”

De hal heeft nog de originele lambrisering. De wanden erboven hebben een grijs tint ,vraag mij niet welke kleur, een eigen mengseltje, en op de vloer wit geschuurd laminaat. Op de deur van de meterkast een behangetje en rekje met hartjes voor een hartelijk welkom!

Dan gaan we nu naar de keuken, ze is heel praktisch en in landelijk brocante sfeer. We hebben de keuken zelf geplaatst alleen het hardstenen blad is er door een vakman opgelegd, op de vloer blauw Belgisch hardsteen.

Dan komen we in onze fijne lichte serre dit is de plek in huis waar we veel zitten. Er staat een tafel met verschillende oude stoelen, een klepbank, en om het gezellig te maken een oud tafeltje, kastje en planken aan de muur waar wat verzamelde spullen op staan.

Als we weer doorlopen komen we in onze woonkamer. Redelijk groot en op de vloer kaasplanken die ik graag nog eens wit wil verven. We hebben er een heerlijke zithoek en er staan een flink aantal brocante meubels. Er is een schouw met houtkachel die vaak brandt. Op de schouw staat altijd een kaarsje te branden. In de grote kast mijn verzameling servies blauw, roze en wit en ook nog het oude servies van mijn schoonmoeder. Kijk gerust even rond!

De luiken naast het raam heb ik eens gered…die stonden op het punt om naar de stortplaats te gaan!

Zullen we nog even naar boven gaan?

Op de overloop staat deze prachtige Franse commode. Ik bewaar er ons linnengoed in. Heel handig als de bedden verschoond moeten worden.

ovrloop
En dan hier de badkamer die is pas verbouwd, en vrij strak. Doordat ik er oude luiken en een oud stoeltje heb neer gezet  en er rekjes hangen die nieuw zijn maar door mijn man naar oud model gemaakt,  ziet ze er toch heel brocant uit. Op de vloer en op één wand zit hout dat ik heb wit gemaakt met krijtverf.

De aannemer vond het hout in een natte ruimte nogal gewaagd maar als je iets wil moet je soms gewoon je eigen plan trekken! Het is super en heb er nog geen minuut spijt van!

En dan de slaapkamer. Deze is best groot en heel licht. Op de vloer geschuurd laminaat. Het bed was ooit zwart maar met 3 lagen krijtverf is het toch mooi wit geworden en helemaal zoal ik het gehoopt had!
Op de paspop mijn eigen trouwjurk. De kast die er achter staat kocht ik ooit bij de Kringloop winkel voor 15 euro…

En in de tuin is het heerlijk vertoeven nu het weer een beetje lekker weertje is!

En de tuin is natuurlijk ook heerlijk voor onze Bobby, een Jack Russel, lief en aanhankelijk. DSC00868

Ik hoop dat ik jullie heb weten te inspireren door rond te kijken in mijn huis.

Als je nog meer wil zien van mijn huis kun je naar mijn picasa site.
Daarnaast heb ik ook een blog http://littlewhiteheaven.blogspot.com

warme groet Marja

 

slaapkamer (5)

Gezien bij Marja:

  • spiegel in de hal: in plaats van 1 groot spiegel kun je ook een groepje maken van een aantal kleine brocante spiegels
  • een suf deurtje pimp je met een brocante behangetje; Marja deed dit bij de deur van de meterkast
  • brocante sfeer in je tuin? Rozen!

 

slaapkamer (6)
OVER Sandra van den Brandt
Sandra van den Brandt

Hoi, ik ben Sandra. Getrouwd, drie kinderen en pas verhuisd naar ons droomhuis. Ik geniet van klussen, lekker eten en eigengemaakte limoncello ;) Onder de naam De Barones zal ik regelmatig columns schrijven over wonen, DIY en klussen.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

6 reacties op “Huisje kijken bij | Marja

Geef een reactie