Mom it yourself | Fietszitjes, wat een keuze!

IMG_0339Mijn kleine man kan sinds kort goed los zitten, dus werd ik er door een vriendin op gewezen dat ik met hem kon gaan fietsen. Ik had hier zelf nog niet aan gedacht maar ben nu heel blij dat ze het zei. Fietsen scheelt enorm veel tijd! Als je even een boodschap wil doen, is het ook weer “even” in plaats van een halfuur weg te zijn met de kinderwagen. Het voelde alsof er een wereld voor mij open ging…

Maar toen begon de grote zoektocht naar “wat is het beste fietszitje”. Van Yepp, Bobike, Qibble, Kruidvat, Hamax, alles kwam voorbij op Google. Ik kwam onder andere dit onderzoek tegen wat me wel hielp om de keuze verkleinen naar Bobike of Yepp. Verder heb ik aan verschillende collega mama’s gevraagd wat voor zitje zij zouden adviseren. Hier kwam unaniem Yepp uit. Dat maakt het makkelijk, Yepp Mini it is! Het grootste voordeel aan dit zitje is dat er geen kussentjes inzitten die nat kunnen worden door de regen. Regent het toch als de fiets buiten staat, dan loopt het water weg door de gaatjes. Nooit natte billen voor je kindje dus! En ook al heet hij mini, het is best een groot zitje. Kindjes kunnen er ook lekker lang goed in zitten, nog een voordeel!

En toen kwam het grote moment, voor het eerst fietsen met mijn zoontje! Hij keek wat vreemd toen ik hem in het zitje zette, maar eenmaal onderweg keek hij zijn ogen uit. Hij zat gezellig te kletsen en zelfs af en toe te zwaaien, hij vermaakte zich prima. Ik vond het erg gezellig om te fietsen, het is wel even wennen, het is best een gewicht voorop. Ook met hobbels is het even wennen, want de kleine hobbelt natuurlijk mee. Niet te hard de stoep af dus….. Ook merk ik dat het voor hem wel intensief is, hij is echt moe na het fietsen. Rustig aan opbouwen dus, zodat we deze zomer mooie fietstochten kunnen maken.

IMG_0341

IMG_0339

 

En na het fietsen is het heerlijk bijkomen in de box :)

IMG_0346

 

Tot de volgende keer!

Groetjes, Ellen

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie