Ninneke’s Corner Culinair | kip in zure room

Column nuances voor Pasen 093MWSnap164Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Heerlijk deze stoofschotel,daar schuif je graag voor aan tafel!

Dit recept is natuurlijk weer uit te printen. Klik op de afbeelding van de receptenkaart. Je komt dan in het printmenu. Handig!

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen alle recepten op een USBstick te bewaren als PDF. Klik daarvoor ook op de link en klik daarna op ‘opslaan als…’

Kip in zure room

Column nuances voor Pasen 092

Het is lekkerder dan het eruit ziet

Ik moet toegeven dit gerecht ziet er misschien niet zo appetijtelijk uit.Maar de smaak is het zeker wel.Lekker van smaak.Het gaat uitstekend bij aardappelpuree.Dit heb ik al meermaals gemaakt.Het blijft steeds zo lekker in je mond.Als je het een dag op voorhand maakt is het nog lekkerder.Dan heeft de smaak zich in de kipfilets goed doordrongen.

Wat heb je nodig

4 kipfilets

wat boter

6 uien in stukken gesneden

500 ml zure room

2 kippenbouillon tabletten

300 gr gerookt spek in reepjes

wat bieslook fijn geknipt

2 rode paprika’s in kleine stukjes gesneden

paprika poeder

zwarte peper

zout

cayennepeper

eventueel indien nog wat kippenbouillon om te bevochtigen

Bereiding:stoof de ui aan in een grote pot(die in de oven mag)Laat zo lang mogelijk op zacht vuur bruinen.Hoe langer het stooft,hoe beter het ten goede komt voor je saus.Bak ondertussen in een pan de kipfilets rondom aan.kruid ze eerst met peper en zout.Doe de kipfilets uit de pan even opzij;Bak dan de spekreepjes in de pan krokant.Laat het spek uitlekken op keukenpapier.Als de ui goed gekleurd en zacht is.Doe er dan de zure room bij.De kippenbouillon tabletten.Kruid met paprika poeder,cayennepeper,peper en zout.Zet er de staafmixer in.Het hoeft niet helemaal fijn te zijn,er mogen nog stukjes ui in zitten.Maar het grootse gedeelte moet wel fijn gemixt zijn.Is de saus te dik,doe er dan beetje bij beetje wat kippenbouillon aan toe,tot gewenste dikte.Voeg er het spek aan toe.Knip er wat bieslook onder.Leg de kipfilets bij in de pot.Zet dit gedurende een 45 minuten in voorverwarmde oven van 180 °.Haal de pot uit de oven,voeg dan de stukjes rode paprika erbij.zet nog een 15 tal munten in de oven.Dien op met aardappelpuree of aardappels in de schil.Smakelijk.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook;Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie