De Graanzak | Betoverd door krijtverf

20160210_151957(1)Je bent hier thuis bij Jeanette. Zij is een woonfanaatje. Een lekkere crea bea die echt 24/7 bezig is  met wonen. “Ik kan er niets aan doen, het stroomt door mijn aderen, het is mijn DNA.” Ze woont zelf in een rijtjeshuis met man, kind en hond. Haar style is landelijk, stoer en robuust À la Hoffz. Af en toe staat zij met haar man met een busje op markten en fairs en beleven daar de leukste avonturen. Ook lieve Jack Russel, Pardoes, gaat wel eens mee. Volg haar en ga mee op avontuur met ‘de Graanzak’…

 

Krijtverf en kalkverf zijn tegenwoordig erg populair. Het is ook heerlijk spul om mee te verven…

Ik gebruik graag krijtverf voor meubels en accessoires en kalkverf voor de muren. Er is hier in huis al heel wat betoverd door de krijtverf. Een toppertje vind ik toch wel mijn kroonluchter. Het was echt een afschuwelijk ding toen ik hem via Marktplaats kocht. Met kapjes en al. Maar even een likje krijtverf et voilà ik heb een Hoffzkroonluchter low budget.

20160210_151957(1)

De kroonluchter is geverfd in 1 van mijn lievelingskleuren van Pure & Original: Potato skin.

Je hebt tegenwoordig heel veel merken krijtverf: Pure & Original, Painting the past, Carte Colori, Mia Colori, Annie Sloan, L’authentique etc. Er zullen er vast nog meer zijn. Ik hou van de matte, romerige look. Ben nl. allergisch voor blingbling. Leuk bij een ander, maar thuis moet het rustig zijn bij mij. Geeft ook rust in mijn hoofd.

Ook de kast heeft een metamorfose ondergaan. Ik geloof dat ik ‘m wel 8x heb geverfd. Maar nu is hij naar mijn zin. Ik vind ook dat hij best een beetje geleefd mag worden. Er mogen best wat krasjes en beschadigingen op zitten. Hilarisch hoe vaak die kast is veranderd.

20150107_100048(1)                                        20160223_141555(1)

Zo is hij uiteindelijk geworden. Geverfd in de kleur Deep earth, ook weer van P&O.

Even een zijsprongetje maken. De doek die je in de kast ziet liggen is een zogenaamde decodoek en is te koop bij www.degraanzak.nl

Je kan er leuk mee decoreren en het geeft een brocante touch aan mijn stoer, landelijk sfeertje.

20160227_131238(2)

Maar terug naar de krijtverf. Mijn laatste project was de schouw. Hij was eerst zwart, maar dat vond ik iets te hard. En het was nog het enige stuk in de woonkamer zonder krijtverf. Dus deze is ook voorzien van een laagje krijtverf, de kleur mud, wederom P&O.

20160201_135045(1)

Heerlijk vind ik het om met dit product te verven. Het geeft de sfeer die ik zoek. En ja, ik schuur niet van te voren. Ik neem het meubelstuk wel goed af met een sopje. Ik gebruik ook geen wax. Ik vind het zonde van de matte kleur.

20160227_134604(2)

Misschien ga ik mijn schutters ook nog wel verven met dit heerlijke goedje. Maar ik moet nog even moed verzamelen, wordt vervolgd….

Krijtverf, het is echt een aanrader.

Hartelijke groet van de Graanzak.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie