In de Suite | je paastafel vol gebakjes!

etagereOnze blogster Sandra woont met haar man en drie kinderen in een prachtig huis dat ze eigenhandig omtoverde in een paleisje.  In haar werkplaats aan huis ontwerpt én maakt ze haar eigen woonaccessoires. Voor Huisjekijken blogt ze regelmatig over de klussen in haar huis, over leuke zelfmakers, geeft ze tips en recepten en vertelt ze over het werk in haar werkplaats. En wie haar huisje kent snapt waar haar blognaam In de Suite vandaan komt… De tafel in mijn keuken is bijna vier meter lang en 1 meter breed. Ruimte genoeg om lekker te decoreren. Er staat bijna altijd een grote etagère met nepgebakjes, taarten en cakes op tafel. Ik laat je zien hoe simpel jij ze ook zelf kunt maken. Leuk voor je paastafel!taartjesEr zijn verschillende manieren om gebakjes en taartjes te maken: gips, Fimoklei, de inmiddels ‘beroemde’ klei van de Action of andere zelfhardende klei of klei die je zelf in je eigen over kunt afbakken. Ook met zoute brooddeeg maak je in een handomdraai de mooiste gebakjes. De taartjes die je op bovenstaande foto ziet, zijn gemaakt van gips. Gips kun je bij de hobbywinkel kopen maar ook in zakjes in de bouwmarkt. Je maakt het aan met water.

Wat heb je nodig voor taartjes van gips?

zakje gips siliconen taartvormpjes (klein) evt slagroomspuitzak met verschillende spuitmondjes verf op waterbasis (droogt lekker snel) vernis (evt spuitbus van Hema) taartdecoratie (nougatine, halve amandelen, enz. die je normaal ook voor taart gebruikt)

Hoe ga je te werk?

Je maakt een hoeveelheid gips aan volgens de aanwijzing op de verpakking; ik werk ook op gevoel. Maak je gips niet té slap, het droogt dan heel langzaam. Giet het gips in je siliconenvormpjes. Schud even met je vormpjes zodat de eventuele luchtbelletjes verdwijnen. Wil je op bv cupcakes een torentje van slagroom, doe dan wat stevig gips in de spuitzak en spuit het gips in een mooie vorm op de cupcakes. Zet de gevulde vormpjes op een vlakke ondergrond en laat drogen. Haal ze uit de vormpjes als de gips goed is uitgehard. Je gebruikt siliconenvormpjes omdat je deze er altijd supergemakkelijk vanaf kunt halen. Je kunt je vormpjes nu gaan verven. Hiervoor moet je even je fantasie gebruiken. Denk aan een lekker laagje slagroom ;) ! Laat de verf goed drogen en spuit een laagje vernis op de taartjes. In de nog natte vernis laat je evt wat nootjes vallen. Deze blijven plakken in de vernis. * Tip: wil je amandelen of walnoten half in je slagroom duwen, zorg dan dat je dit al ‘voorvormd’ in je gips. Druk hiervoor je amandel, walnoot of kaarsenhoudertje alvast in de gips, haal er weer uit en laat vervolgens je vorm drogen. Na drogen plak je je noot of kaarsenhoudertje er gewoon in. cupcakes

Hoe werk je met (zelfhardende) klei?

Ga je met de witte klei van de action aan de slag, dan kun je ook evt de vormpjes gebruiken of je zult zelf een goede vorm moeten maken. De klei droogt zelf. Na het drogen is het proces hetzelfde als bij de gipsgebakjes: verven en afwerken. Klei die je moet afbakken in je eigen oven is bijvoorbeeld Fimo. Deze heeft al kleur. Je kiest in de hobbyzaak de kleuren uit die je nodig hebt en vormt zelf een gebakje met behulp van bv een deegrollertje, uitsteekvormpjes, sateprikker enz. Als je het gewenste resultaat hebt bereikt dan bak je je gebakjes af in de oven. Na het bakken is een verdere afwerking niet meer nodig. 20150928_160340Deze stukken vlaai zijn gemaakt van zoute brooddeeg dat je maakt van: – 3 koppen witte bloem. – 1 kop zout – 1  1/4  kop handwarm water – 1 theelepel slaolie Dit meng je door elkaar tot een soepel deeg. Je kunt alle vormen maken. Een grote appeltaart bijvoorbeeld maak je niet massief; de binnenkant vul je op met aluminiumfolie. Je bakt het deeg af in je oven eerst op 100 graden, daarna op 125 graden. Dit kan enkele uren duren, totdat alles hard is. Als alles is afgekoeld kun je het verven. 20150928_155318

Inspiratie…

Hier nog wat inspirerende voorbeelden…dat ziet er toch heerlijk uit? goodbye__pecan_pie_by_fatalpotato-d3jgn8g   20150928_160207Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan? Kijk dan even op de website van In de Suite, daar kun je ze kant-en-klaar kopen. 20150928_155017 Suk6 en groetjes,

Sandra | In de Suite

In de Suite is te vinden op Facebook. De handgemaakte woonaccessoires zijn ook te vinden in de Huisjekijken Webwinkelstraat, kom je kijken?

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie