Ninneke’s Corner Culinair | Tiramisu

 

MWSnap166Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Dat ik een hekel heb aan calorieen tellen is wel duidelijk….

Dit heerlijke recept kun je natuurlijk weer uitprinten en bewaren. Klik op de foto, print, bewaar!

Tiramisu

column tiramisu  (4)

Lekker romig

Een klassieker maar wel ooh zo lekker.Makkelijk te maken en er komt geen bakken aan te pas.zalige romige laagjes,met lange vinger koekjes(boudoirs) en mascarpone.

Wat heb je nodig

sterke koffie(afgekoeld)

boudoir koekjes

750 gr mascarpone

6 eieren

3 zakjes vanille suiker

3 eetlepels fijne griessuiker

amaretto

Wat zuiver cacaopoeder

column tiramisu  (4)

Klaar om aan te snijden

Bereiding.Doe de mascarpone in grote mengkom.Doe er de eidooiers bij(de eiwitten hou je even apart)Voeg de vanillesuiker en fijne griessuiker toe.Meng dit goed met de elektrische klopper.Doe de eiwitten in andere mengkom,klop deze stijf.Spatel voorzichtig het opgeklopt eiwit onder het mascarpone mengsel.Zet even terzijde.Doe de sterke koffie in diep bord.Wentel één voor één de koekjes in de koffie.Schik de koekjes naast elkaar in een schaal.Met het suikerlaagje naar boven.De koekjes moeten goed tegen elkaar aansluiten.Is de bodem goed bedekt met de lange vingers.Sprenkel er dan amaretto overheen.Hou je vinger wat op de fles opening.zodat het er met druppels uitkomt en niet met een geut.Bedek dan met een rijkelijke laag van het mascarpone mengsel.Vervolgens weer koekjes in de koffie.Boven op schikken,besprenkelen met amaretto.Romige laag er weer over heen.In de ijskast een halve dag zetten.Voor het opdienen met zeefje zuiver cacaopoeder over heen strooien.Serveer een stuk met een glaasje amaretto en koffie.Of koffie met scheutje amaretto in.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook;Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie