Mom it yourself | Kwijlslabbetjes

IMG_0374Hoi, mijn naam is Ellen en ik blog met veel plezier voor Huisjekijken. Mijn blogs zullen voornamelijk gaan over Kidsstuff en DIY, want sinds de geboorte van mijn kleine man zijn dit wel mijn 2 grootste hobbies. Ik hoop jullie daarnaast een inkijkje te geven in mijn drukke leven (kind, man, baan en ook nog een druk social life) en te kunnen inspireren op DIY gebied. Veel plezier!

Kwijlen, kwijlen, kwijlen…..het houdt maar niet op. En omdat 3 keer per dag omkleden ook niet echt ideaal is, moest ik toch een andere oplossing verzinnen. Kwijlslabbetjes zijn echt de ideale oplossing! Ze doen hun werk, de kleertjes blijven droog en het ziet er nog stoer uit ook. Ik heb een tijdje geleden een poging gedaan om er zelf een te maken maar hier was ik niet zo tevreden over. Het was teveel een echte “eetslab” geworden in plaats van een stoere kwijlslab. Na lang zoeken kwam ik dit patroon tegen, dit was precies wat ik zocht!

Tijd om het patroon te testen!

En nu denk je, hoe krijg ik deze twee delen op elkaar. Toegegeven, het is een beetje puzzelen maar het lukt wel. Leg eerst de twee punten op elkaar en speld deze vast. Daarna speld je de onderste punt op elkaar, daarna heet middelpunt boven. Verdeel nu eerst de stof aan de bovenrand zoals op de foto. Je maakt hier plooitjes.

Speld vervolgens de onderranden aan elkaar vast, hier hoef je niet te plooien. Nu is het tijd om ze vast te naaien. Je kunt ze met een gewone rechte steek aan elkaar naaien, laat een klein stukje open om de slab op te kunnen draaien.

Na het keren maak je het keergat dicht, ik stik hem gewoon dicht maar als je echt netjes wil doen kun je hem blind dichtnaaien. Maar ik ben een beetje lui. Dan nog een drukknoop erop naaien en je bent klaar! Ready om te kwijlen, zullen we maar zeggen…

IMG_0377

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie