Ninneke’s Corner | Bord vol Pasen

 

column bordje vol Pasen A (32)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Nog wat inspiratie nodig voor de invulling van het bord op de paasbrunch?

Bord vol Pasen

column bordje vol Pasen A (30)

Lieflijke Paastafel

Weet je nog niet goed wat te doen met de opsmuk van je Paastafel?Je hebt er echt niet veel voor nodig om het er uitnodigend te doen uitzien.Kleine aanvulling op elk bord zorgt voor sfeer.Voor ieder wat wils.Zie je het liever romantisch lieflijk.Hou je van het landelijke.Of val je voor een iets sobere look,met wat stoerheid.Met deze ideetjes kun je alle kanten uit.De inspiratie komt vanzelf,eens je bezig bent met het aankleden van je tafel.Een brocante kopje op zijn kant gevuld bovenop het bord.Wat stro of sisal in het kopje.Wat kwarteleitjes en één enkele bloem(of meerdere) bij in het kopje. Zorgt voor een charmante sfeer.Ook leuk is als je verschillende kopjes op de kop kunt tikken.Bij de kringloopwinkel vind je daar hele mooie voor een klein bedrag gewoonlijk.Dat geeft dan weer een heel ander effect,al die verschillende kopjes.Dan krijgt het iets speels.Of verpak een chocolade ei in een servet.Leg dit op het bord.Leg het ei in het midden van het servet.Neem kruislings 2 punten en knoop deze.Neem dan de ander 2 punten en knoop deze ook.Je kan de punten zo wat trekken,dat het konijnen oren lijken te zijn.Ter aanvulling een bloem dat bij het servies past.Kijk gerust ook eens bij de kringloopwinkel .Zo vond ik erg leuk borden met bloemen print in gele tinten.Wat erg leuk is voor Pasen het typische geel.De kleur van narcissen ,lente en Paasgevoel.Ook gewoon leuk om als decoratie ergens te zetten,met wat bloemen op neergelegd.Voorzie de bloemen dan van pipet met water.Verstop de pipet onder een mooie servet,stuk mos of wat sisal of zo.Leg er wat decoratie eieren bij.Voor een strakkere tafel , kies je voor servies met moderne uitstraling.Egaal van kleur,zonder print.Vierkant,rechthoekig doen het zeer goed.Zorg voor een onderbord dat in het oog valt.Leg op het bord iets meer eenvoud,een mooie veer.Een klein schijfje van een hout,met wat opgeschreven.Slechts één enkel decoratie ei,doet het hier goed bij.Weer wat anders is met veel glas te werken,onderbord,tussen bord van glas;Kom je van die oude glazen schaaltjes tegen in de vorm van een ei.Dan is dit leuk om er een ei in te leggen op elk bord.Ofwel gewoon een decoratie ei ofwel trakteer je je gasten op een chocolade ei.Leg voor wat kleur er nog wat kleine eitjes bij die gewikkeld zijn in verschillende kleurtjes.Je kan ook zo van die kleine zakjes in tule opvullen met van die mini paaseitjes.Ik heb zo van die mooie kokertjes gevonden in tule.Die je aan de zijkant kunt dicht snoeren met lintje.Met enkele van die eitjes in,op het bord leggend,krijgt het ook weer een ander gegeven.Zulke zakjes en dergelijke kun je vinden bij de doopsuikerwinkel.De tafel kleed je verder aan,met wat je op het bord hebt gelegd of gezet.In die tinten,materialen,bloemen ga je voort.Genoeg bla bla bla nu .Jullie willen resultaten zien.

column bordje vol Pasen A (3)

Bordjes bij de kringloopwinkel gevonden

column bordje vol Pasen A (7)

Mooi als decoratie op tafel ,met wat bloemen op

column bordje vol Pasen A (9)

Paas gevoel

column bordje vol Pasen A (11)

Landelijk

column bordje vol Pasen A (13)

Het servet herbergt een chocolade ei

column bordje vol Pasen A (14)

De bloem komt terug op het bord zoals de print op het bord

column bordje vol Pasen A (15)

Er zit een konijn op je bord

column bordje vol Pasen A (16)

Pastel tinten

column bordje vol Pasen A (18)

Fleurig servies, wat decoratie eieren en traktatie voor de gasten

column bordje vol Pasen A (21)

Zulke kokertjes vind je bij de doopsuiker winkel

column bordje vol Pasen A (22)

Modern,strak,stoer

column bordje vol Pasen A (23)

Voor een hippe Paasbrunch

column bordje vol Pasen A (24)

Voor romantische Paastafel

column bordje vol Pasen A (25)

Kopje op z’n kant

column bordje vol Pasen A (26)

Nest kopje

column bordje vol Pasen A (28)

Detail

column bordje vol Pasen A (30)

Charmant

column bordje vol Pasen A (31)

Met glas

column bordje vol Pasen A (32)

Lagen afwisselend met glas

column bordje vol Pasen A (33)

Zachte kleurtjes

column bordje vol Pasen A (34)

Subtiel zacht sfeertje

column bordje vol Pasen A (36)

Pasen = chocolade

column bordje vol Pasen A (37)

Detail

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook.Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie