Teuny | Men neme wat restjes verf…

20160323_100513Ontmoet Teuny. Moeder van twee lieve jongens en getrouwd met Alexander. Ze geniet van alles wat op het moment op haar pad komt. Na een aantal jaren een overvol leven gehad te hebben, is het roer nu volledig om! Ze heeft haar woonwinkel verkocht en zit nu weer in de schoolbanken voor de opleiding interieurstyliste. Van plan om te genieten van het leven, dankbaar voor alles wat ze heeft en vastberaden er iets moois van te maken… volg haar inspirerende blogs voor een Happy Feeling !

Als de zon weer uitbundig begint te schijnen, krijg ik spontaan zin om de zolder op te gaan ruimen. Wanneer je er dan ook nog eens wat verhuiskriebels aan toevoegt kun je er dus wel vanuit gaan dat je mij op zolder kunt vinden. Gewapend met een rol vuilniszakken ga ik met een gezonde dosis opruimwoede aan de slag. Elk jaar blijk ik aan één vuilniszak wel voldoende te hebben. Het is namelijk niet de eerste keer dat ik me voorneem nu eens rigoureus op te ruimen.  ‘Je weet maar nooit…’ gaat voortdurend door mijn hoofd en maakt het altijd weer zeer moeilijk afscheid te nemen van onze spullen.

Tussen alles wat dan weer door de handen gaat, zaten ook een paar potten verf. Allerlei potten verf. Spontaan kreeg ik zin om een kwast ter handen te nemen en weer een ‘projectje’ aan te gaan. Toen ik een aantal dozen later een oud servies tegen kwam waren alle benodigdheden voor weer een nieuw ‘projectje’ compleet.

 

Eerst maar eens aan de slag gegaan met schoolbordverf. Nog over van het muurtje in onze oudste zoon zijn slaapkamer. Hiermee heb ik de bordjes en de glazen gedaan. Voordat echt goed dekt en functioneert moeten daar wel drie laagjes overheen. De bekers en kan waren al effen crème. De mint grijsgroenige verf heb ik bij de Action vandaan. Ook hiervan weer twee lagen voordat het mooi dekkend is. Daarna heb ik met een koper spuitbus (verkrijgbaar bij de hobbyspeciaalzaak ) de onderkanten bespoten.  Ook de veren heb ik voorzien van wat koperverf.

Nu komt het servies niet meer op zolder te staan! Stiekem best trots op mijn ‘eigen’ servies. Daar zoeken we een mooi plekje voor. Om te gebruiken maar ook onder een stolp zal het niet misstaan. Ook voor de bordjes heb ik al wel een idee.  Hierop kunnen de kids aangeven wat ze graag willen eten. Dan zal mama eens kijken of we de boodschappen er een beetje op aan kunnen passen. Niet alle dagen friet natuurlijk!

Groetjes Teuny

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie