Ninneke’s Corner Culinair | Vanille broodpudding

MWSnap167Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

We bakken er vandaag weer wat van!

Print het recept uit en bewaar; klik op de foto van de receptenkaart rechts…

Vanille broodpudding

column Vanille broodpudding A (4)

Lekker om oud brood te verwerken

Dit is goed om oud brood te verwerken.Maar ook zo lekker om er gewoon een brood voor te gaan kopen.Je hebt wel goed brood nodig van bij de warme bakker.Niet zo een voorverpakt vanuit de supermarkt.De meeste maken het met chocolade pudding.Maar ik maak het met vanille pudding en goudgele rozijnen.Maar ben je voorstander van de chocolade versie,dan gebruik je gewoon chocolade pudding poeder.Je kan ook donkere rozijnen nemen,of gemengd.Stukjes appel of dadel doen het er ook goed bij. Je kan ook er een topping op doen.Een chocolade laag,suiker glazuur,of een heerlijk laagje karamel.Ook lekker op een brunch als zoete afsluiter.

column Vanille broodpudding A (2)

afkoelen

Wat heb je nodig

1 groot wit care brood

1 liter a anderhalve liter volle melk

4 a 5 eieren

kaneelpoeder

1 zakje vanille pudding poeder

250 a 300 gram fijne griessuiker

500 gr rozijnen naar keuze

column Vanille broodpudding A (4)

Lekker voor bij de koffie

Bereiding:doe het brood in stukken in grote mengkom.Doe er de eieren bij.Wat kaneelpoeder en het vanille pudding poeder.Giet er een liter melk over.Zet er de staafmixer in.Is het te droog doe er dan telkens wat melk nog bij.Tot je een smeuïge brij hebt.Niet te lopend,het moet wat lobbig zijn.Doe er dan al een deel van de suiker bij en proef of het zoet genoeg is.Zo niet doe er telkens wat suiker bij tot het goed is.Is het deeg goed van substantie en smaak.Roer er dan de rozijnen onder.Vet een grote springvorm in met boter,bestuif met bloem.Giet er het deeg in en bak de broodpudding in de voorverwarmde oven op 175 ° a 180 °. Ongeveer een 45 a 60 minuten. Check na 3 kwartiers,prik in het middelste van de pudding,om te zien of het goed gebakken is.Anders laat je voorbakken tot die goed gebakken is.Laat afkoelen op een taartrooster.En smullen maar.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook;Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie