Baby & Kidsstuff by Jessica | Lente in de kinderkamer

Onze Facebookpagina Baby & Kidsstuff by Huisjekijken voorziet Jessica dagelijks van een verse portie inspiratie. Ze woont samen met haar vriend en hun 6-jarige dochter in Dordrecht, is meubeladviseuse en styliste, supercreatief en zit boordevol inspirerende ideeën en tips. Ooit had ze haar eigen kinderkamer speciaalzaak en hield daar haar grote passie voor kinderkamers aan over. Kortom, een ervaringsdeskundige! Maandelijks zal ze jou in een blog op de hoogte houden van de nieuwste trends en de leukste tips in Baby & Kidsstuff by Jessica…

Het is lente in de kinderkamer!

Lente in de kinderkamer!!

Met het begin van de lente komen ook de lente schoonmaakkriebels. De ramen en deuren gaan weer open en alle kamers krijgen een grote schoonmaak beurt. In deze blog een paar leuke en handige tips voor de lentekriebels in de kinderkamer.

1

Het voorjaar is de tijd van het jaar dat we weer met een frisse start willen beginnen. Dit is dan ook de juiste periode om alle speelgoed, knuffels, spellen en schoolspullen weer eens na te lopen. Is het nog compleet, zijn er dingen kapot en niet meer te maken? Gooi ze dan weg. Ook de spullen waar niet meer naar wordt omgekeken mogen een ander plekje krijgen. Verkoop ze, doneer ze of sla ze op. Order de spullen die mogen blijven in kasten, laden, mandjes of kratjes. Hieronder een aantal ideeën.

Check ook de kledingkast, Is de kleding te klein geworden? Doe ook deze weg en maak ruimte voor nieuwe kleding. Het fijnst werk je als je eerst de gehele kast leeg maakt, leg alle spullen op bed. Maak de kast met een lekker sopje schoon en leg alles wat weg mag of weggegooid moet worden gelijk apart. Gooi alles wat kapot is gelijk in een vuilniszak en doe alles wat nog goed is en weg mag, in een krat of doos. Ruim de kast hierna weer plank voor plank in.

Een leuk idee om een kast op te fleuren is om de frontjes van de deuren en/of laden te beplakken met behang of folie. Zo krijgt een meubel direct een andere uitstraling.

In plaats van alleen een grote schoonmaakbeurt kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de boel iets rigoureuzer aan te pakken. Kies voor een nieuw behangetje of schilder een muur in een egale tint en plak daar overheen een muursticker, tegenwoordig is er in muurstickers een zeer ruime keuze.

Een andere manier is om eens te kijken of de meubeltjes ook anders kunnen staan. Door meubels te verschuiven lijkt het net of je kind een nieuwe kamer heeft. Mijn dochter heeft zelf een erg klein kamertje. Toch is het mij al gelukt om deze 4x te veranderen door te schuiven met de meubeltjes. Iedere keer weer zegt ze tegen familie en haar vriendinnetjes dat ze een nieuwe kamer heeft. Een nieuw dekbedovertrek doet trouwens ook wonderen.

Om het geheel af te maken is het leuk om planten en/of bloemen in de slaapkamer te verwerken. Let wel op als je met echte planten gaat werken, dat deze niet giftig zijn!! Een voordeel van kamerplanten is dat zij zuurstof afgeven en sommige zelfs de lucht kunnen zuiveren. Planten geven daarnaast een rustgevend gevoel. Ook al is het maar een klein plantje, ze geven de kamer kleur en sfeer.

 

Succes met de voorjaarsschoonmaak en geniet van de frisse start!!

 

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie