Ninneke’s Corner | Voor ieder een koksmuts

Maar ook leuk als ei warmer

Maar ook leuk als ei warmer

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Heb voor ieder een bijzonder leuke muts

Voor ieder een koksmuts

Column voor ieder een koksmuts A (15)

Leuk en origineel

Ik had weer een idee in mijn hoofd dwarrelen.Al een tijdje,maar dit werd nu erg gestimuleerd.Eigenlijk door toedoen van mijn zoon.Want die had me blijkbaar opgegeven voor op televisie mee te doen aan een kookprogramma.Nu niet dat ik mee ga doen,heb er vriendelijk voor bedankt.Geen tijd hiervoor en nog wel wat redenen.Maar zou ik hiermee ingestemd hebben om mee te doen.Dan zou ik dit idee ook op tafel gooien.als tafel aankleding met een knipoog naar de hobbykoks.Met de menu kaart in verstopt.Of een broodje voor bij het eten te serveren.Nu gaande het proces van het maken,bedacht ik ook dat het een leuk eieren mutsje zou zijn.Voor de eitjes warm te houden voor bij het ontbijt.Je kan op de boord van de mutsjes een venstertje voorzien.Waar je dan doorzichtige plastic in plaatst .Met daarachter een kaartje met de naam of tekst.Of je kan er een blijvende tekst opschrijven met speciale stift.Bedoeld voor op textiel,en die er niet af gaat bij het wassen.Misschien gaat het ook wel met van die wrijfletters.Heb ik niet geprobeerd,ga ik ook eens uitvissen)

Column voor ieder een koksmuts A (9)

Leuk voor als je gasten ontvangt die ook van koken houden

Column voor ieder een koksmuts A (10)

Je kan ook een venstertje voorzien om tekst of naam achter te plaatsen

Column voor ieder een koksmuts A (11)

Grappig

Column voor ieder een koksmuts A (13)

Ook leuk als ei warmer

Column voor ieder een koksmuts A (16)

Wat je ook kan doen is een mini broodje in de koksmuts steken

Column voor ieder een koksmuts A (12)

Met tekst

 

Maar nu de beschrijving,hoe deze te maken.Eerst heb je een stuk witte katoen nodig.Je tekent zoveel cirkels af op de stof,als dat je mutsjes wil voorzien.Het gaat makkelijk met er een bord op te plaatsen.En zo af te tekenen met kleedmakerskrijt.Knip groter uit met een boord van een anderhalve cm.Dan heb je ook stroken nodig van een 22 cm op 6 cm ongeveer.(knip iets groter voor de naden)Dan nog stroken vilt voor versteviging van de boord.Stik eerst de vilt op de stroken katoen.En stik de naden mooi naar binnen toe.Ga met een zig zag steek langs de ronde stukken katoen.Rijg dan met een draad op de krijtlijn van de rondjes.Waar je begint met rijgen zet je de draad vast met behulp met wat knoopjes te leggen in de draad.Rijg dan zo aan,tot je precies een douchemuts bekomt.Bekijk of het klopt met de boord.Laat liever het iets te groot wezen.Dat kun je onder de stikmachine nog wat bij fronsen,indien te groot.Stik dan de strook vast aan de binnenkant van de boord van de douchemuts.Stik vervolgens ook de uiteinden van de strook op elkaar.Vouw de boord naar buiten toe,zodat er uiteindelijk een koksmuts ontstaat.Naai nu deze met de hand vast.Met even onder de boord.(enkele millimeters)Wil je ook zo een venstertje?Maak dit dan met heel stevig lint.Naai dit ook gewoon met naald en draad,het blijft een beetje een gefrul.Maar gaat toch makkelijker zo als met de machine.Zo kan je de hoekjes beter recht krijgen.Onder de machine is het helemaal een huzarenwerkje.Ben je er in geslaagd een rechthoekje te hebben uit het lint?Naai deze dan op de boord vast.Enkel de zijkanten en de onderkant.Schuif dan voorzichtig langs boven,een op maat geknipt stukje doorzichtige stevige plastic.Vervolgens steek je een kaartje achter de plastic met een naam of boodschap.Het is leuk om te doen,origineel,grappig en eens wat anders.En zeg nu zelf van zo een ontbijttafel word je toch goed gemutst zeker.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie