Ninneke’s Corner Culinair | Dronken kip in cider

Column dronken kip in cider 006-2Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

We voeren de kip dronken vandaag

Dronken kip in cider

Column dronken kip in cider 006-2

Lekker voor door de week

Dit is zo een maaltijd die je door de week op tafel brengt.Geen Haute Cuisine maar wel erg smakelijk.Niet moeilijk om te bereiden.De kipfilets zijn gevuld met ham.De saus is op basis van appelcider en kippenbouillon.Aardappelpuree is er lekker bij.

Wat heb je nodig

6 kipfilets

6 plakjes beenham

2 grote uien

5 wortelen

750 ml appelcider

1 liter kippenbouillon

wat boter

9 eetlepels bloem

cayenne peper

paprika poeder

1 mespunt nootmuskaat

eventueel zout

witte peper

Column dronken kip in cider 006-3

Lekker

Bereiding:Schraap de wortelen,snij in kleine blokjes.Pel de uien,snij deze ook fijn.Laat de boter smelten in een grote pot(die in de oven mag)Stoof hierin de ui en de wortel op zacht vuur.Snij ondertussen de kipfilets overlangs wat in.Steek er een plak ham in.Steek een vleespen in de filets zodat deze dicht blijft.en de ham niet kan gaan ontsnappen.Als de groenten zacht gestoofd zijn,bestrooi je de bloem erover heen.Laat even kleuren en giet de appelcider en bouillon erbij.Kruid af met de kruiden.Laat de saus koken en indikken.Zet het vuur af en leg de kipfilets in de saus.Zet de pot met deksel erop, in de voorverwarmde oven op 180 ° ongeveer een 50 minuten.Heb je geen pot die in de oven kan.Doe dan alles in een ovenschotel.Dek deze dan af met aluminiumfolie.Maak ondertussen aardappelpuree.En serveren en smullen maar.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook.Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie