Ninneke’s Corner | Eekhoorn fluisteraar

127-1Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Pluizige staartjes,zwarte ondeugende oogjes,schattig voorkomen

Eekhoorn fluisteraar

Paasvakantie 2016 ardennen 911

Kiekeboe

Het is weer even geleden,dat ik jullie nog eens uitgenodigd heb om mee in onze tuin te vertoeven.Te genieten van de olijke bende pluimstaarten.Ze blijven komen,ze worden steeds talrijker.Ook meer minder bang.Er zijn er zelfs enkele die me al goed kennen en vertrouwen.Ik bevind me ook te midden van het eekhoorn schouwspel.Vroeg in de morgen zet ik mijn stoel doel gericht klaar.Om plaats te nemen dicht bij de voeder plekjes.Die ik voor ze voorzie.Fototoestel en filmcamera bij de hand.Nu sinds enkele weken is er één brutaaltje bij,die gewoon gezellig lekker op de schoot komt.Eerst was het heel voorzichtig,nootje komen weg ritsen van mijn schoot.Maar nu blijft ze gezellig zitten,nootjes eten.Ze klimt over me heen,is nieuwsgierig,en snuffelt aan me of ik wel oké ben.Met haar git zwarte oogjes kijkt ze me aan.Het gevoel is niet te beschrijven,wat er dan door je heengaat.Verwondering,ontroering verbaasdheid.Ze graait met haar pootjes in mijn hand vol nootjes,haalt ze tussen mijn vingers vandaan.Ze zit bovenop mijn fototoestel.Ik heb de mooiste kijk op haar van zo dichtbij.Het is zo ongelooflijk dat ik dit mag ervaren.Zo uniek,een hele belevenis.Iedere eekhoorn heeft zijn typisch gedrag.Hoe ze komen aanhuppelen,van welke richting ze komen?Welke boom route ze verkiezen om neer te dalen. Ondersteboven met hun nagels in de schors,hoor je ze afkomen.Sommige maken het herkenbare eekhoorn geluid tjuk tjuk tjuk erbij.Ze wuiven met hun staart heen een weer als ze denken dat er onraad is(als een kwispelende hond)Heb ook al gemerkt dat ze dit doen om te zien hoe je erop reageert.Reageer je niet,door niet op te staan,naar ze toe te stappen.Dan weten zij,dat je geen interesse hebt om ze te grazen te nemen.Dat ze geen smakelijk hapje voor je betekenen.Ze zoeken zo uit of de kust klaar is.Om op veilige manier van het buffet te komen smullen.Ik laat het allemaal op me afkomen,geniet van hun dolle optredens.Ze spurten heen en weer.Jagen elkaar weg.rennen voor mijn voeten achter elkaar.Gaan elkaar achterna in de bomen.Dansend rond de boomstammen.Springend van de ene tak naar de andere.Maken overbruggingen van de ene boom naar de andere.Andere eekhoorns maken daar gebruik van om lekker rustig te eten;terwijl andere walsend door de tuin gaan.Ik ben soms omsingeld door 5 tot 7 eekhoorns. In totaal zijn er 11 eekhoorns die komen.Maar ze komen niet allen tegelijk.De eerste komt al aandraven rond 7 uur ‘ s morgen en dat gaat zo door nu tot een stuk in de namiddag.Tussen 9 uur en 13 uur,is het echt een dolle boel.Dan verschijnen er meerdere ten tonele.Ik presenteer jullie wat geniet plaatjes van de eekhoorns.

kerst oudjaar 2015-2016 A (1)

Ooh zit daar een noot verstopt,tussen de dennenappels

kerst oudjaar 2015-2016 A (2)

Hebbes

kerst oudjaar 2015-2016 A (3)

Even checken of de kust klaar is

kerst oudjaar 2015-2016 A (4)

Bijna te pakken

krokus verlof ardennen 2016 A (35)

Iemand enig idee hoe je zo een fiets bestuurt?

Paasvakantie 2016 ardennen 911

Kiekeboe

Paasvakantie 2016 ardennen C (2)

Miss Fluffy en haar Gucci handtas

bont gezelschap A (4)

My kind of cup

bont gezelschap A (8)

Hmm hazelnoot thee

bont gezelschap A (12)

Hey wat sta je daar te kijken

bont gezelschap A (15)

Stukje brood gaat er ook wel in

bont gezelschap A (16)

Ben ik in beeld ?

bont gezelschap A (17)

Op snuffelronde

bont gezelschap A (20)

Eekhoorn te wonderland

bont gezelschap A (25)

Hocus pocus pats

bont gezelschap A (29)

Balancering act

bont gezelschap A (30)

Ik ben er weer

Ard 7-8 nov 2015 eekhoorn tuinbank rotan (301)-1

Een comfi kussentje zou welkom zijn

Eekhoorn rock the boat A (1)

Op de ladder

Eekhoorn rock the boat A (2)

Nuts about nuts

Eekhoorn rock the boat B (1)

Rock the boat

Eekhoorn rock the boat B (2)

Gestrand

Eekhoorn rock the boat B (3)

Gelukkig ligt het ruim nog vol noten

Eekhoorn rock the boat C (5)

Op een onbewoond eiland

Eekhoorn rock the boat D (1)

Oh jee de boot is lek geslagen

eekhoorn met 4x4 jeep A (3)

pakken en weg wezen

eekhoorn met 4x4 jeep A (6)

Schat pak jij de startkabels even

eekhoorn met 4x4 jeep A (9)

Hebben we nu alles bij

Eekhoon circus acrobatie en specht A (3)

Mandje verrukking

Eekhoon circus acrobatie en specht A (7)

Deze behoort mij toe

Eekhoon circus acrobatie en specht A (8)

Dat word smullen

Eekhoon circus acrobatie en specht A (9)

Yeah nog één

Eekhoon circus acrobatie en specht A (18)

Kraak

Eekhoon circus acrobatie en specht A (23)

Ik kom even aanrukken

Eekhoon circus acrobatie en specht A (24)

its all in a basket

eekhoorn bourgondisch leven 112-2

Walking diner

eekhoorn bourgondisch leven 133

So sweet

eekhoorn bourgondisch leven 154

Die gaat mee naar mijn nestje

eekhoorn bourgondisch leven 181

Zit je daar alweer in je stoel?

eekhoorn in hoge rieten stoel A (5)

Bourgondisch leven

eekhoorn in hoge rieten stoel A (6)

Ooh heerlijk een lekker glaasje wijn en wat nootjes erbij

eekhoon met meubeltjes A (3)

Lekker die pinda’s in de dop

eekhoon met meubeltjes A (8)

At the corner

Eekhoorn met paashaas deel 2 A (6)

Hoog en droog

091-1

Van noten word je dorstig

127-1

You put your riight foot in,out in ,and shake it all about .

eekhoorns met 4x4 jeep deel 2 A (3)

Schat ,moet dit nu echt allemaal mee?Je weet toch dat we maar voor het weekend weg gaan?

eekhoorns met 4x4 jeep deel 2 A (16)

Picknick onderweg

eekhoorns met 4x4 jeep deel 2 A (17)

Leven als god in Frankrijk

eekhoorns met 4x4 jeep deel 2 A (23)

Bijna klaar voor vertrek

eekhoorns met 4x4 jeep deel 2 A (25)

Die kan er ook nog wel in

eekhoorns met 4x4 jeep deel 2 A (26)

het avontuur wacht

eekhoorns met 4x4 jeep deel 2 A (28)

Die eet ik alvast op

eekhoorns met 4x4 jeep deel 2 A (30)

Nu nog een lekker plekje opzoeken in de schaduw

eekhoorns met 4x4 jeep deel 2 A (33)

Waar blijft ze nu toch …. vrouwen hé

eekhoorns met 4x4 jeep deel 2 A (38)

Ooh mijn hemel,dat word de wegenwacht bellen

eekhoorns met meubeltjes deel 2 B (4)

Heb je nog wat voor me ?

eekhoorns met meubeltjes deel 2 B (8)

Geef ons eten ons dagelijks brood

Hoop dat jullie hebben genoten van de aandoenlijke diertjes.Zoals je kan merken werk ik ook veel met attributen om grappige,leuke foto’s te verkrijgen.Ik kan je verzekeren er komt geen photoshop aan te pas.Wat ze wel al eens denken.Telkens ik iets zie waarvan ik denk,dat kan wel een leuke foto’s opleveren,dan koop ik het. Creëer achtergrond,ondergrond,plaats het item.En het belangrijkste noten natuurlijk.De eekhoorns die komen vanzelf wel,dat is een koud kunstje.Ik hoop ook nog ooit een kleine speelgoed vleugel piano tegen te komen.En een speelgoed vliegtuig staat ook nog op mijn verlanglijstje.Ooit kom ik het wel eens tegen,dan mogen de eekhoorns naar de muziekschool voor notenleer.En mogen ze een vlieg brevet halen om piloot te worden.Zo dit was het voorlopig wel weer.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie