Ninneke’s Corner Culinair | Bananen toost

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Bananen verwerken die al wat bruin plekjes vertonen

Bananen toost

bananen toost 004

Lekker voor een zoete lunch

Bananen net iets te rijp,om zo op te eten.Natuurlijk kun je ze verwerken in een milk shake of een smoothie,maar ook kun je een heerlijke bananen toost maken.Een zoete lunch of vier uurtje. Je kan variëren met er eerst honig, karamel pasta,of hazelnoot pasta op te smeren als bijkomend tussen laagje.Gewoon wat je in de voorraad hebt staan.Kan ook met ahorn siroop,doe er dan eventueel nog gehakte pecannoten bij.Of ben je een chocolade fan,neem wat dunne chocolade tabletten.Hou je liever de suiker zoveel mogelijk achterwege,neem dan gewoon enkel de banaan er tussen. Bij mij zijn het één met karamel pasta,en één met honing geworden. Met een minimum aan benodigdheden heb je vlug wat lekkers klaar. Je hebt bananen nodig,boterhammen en het smeersel dat je erop wil.Meer niet.Gewoon een dun laagje op de sneetjes brood smeren. Dan bovenop het smeersel de plakjes banaan leggen.Afdekken met een sneetje dat voorzien is met het zelfde smeersel.En dan in de toost machine,tot deze lekker krokant is aan de buitenkant.Hopa,klaar is kees.Weg zijn de overrijpe bananen.En je drang of zin in iets zoet gestild.

bananen toost 002

Zoete zonde

bananen toost 009

Simpel maar lekker

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie