Ninneke’s Corner | Er bloeit wat moois

Makro insecten , bloemen libellen enz  A (8)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

De lente lonkt ons naar buiten

Er bloeit wat moois

Paasvakantie 2016 ardennen 526-2

Het teken van de lente

De lente is in volle gang.alles komt in bloei.De insecten tieren weer welig.Niets zo leuk als dan een wandeling te gaan maken.een frisse neus op te halen.Al het moois in knop te bewonderen.Het bleek al gauw dat ik de enige niet was.Die de katjes,knopjes en bloemen van naderbij ging bestuderen.Mieren gingen op ontdekking,over de takken heen.Ik volgde hun spoor,achterna.Maakte foto’s van een bedrijvige mier.Een rode bos mier,slechts 1 cm groot.Maar wat zijn ze eigenlijk ook prachtig,van dichtbij in detail.Vlinders kwamen langs fladderen.Te kennend gevend,dat ze ook helemaal blij zijn met de lente.Kevers op wandel op het bospad.Vliegen streken neer op bloemen.Hommels die deden zich te goed,aan wat de bloemen te bieden hadden.Ik deed me te goed aan een vleugje zon.Genoot van het gezoem.Het ontluiken van de natuur om me heen.Bevorderlijk voor de hoofdpijn is dat.Even de buitenlucht opsnuiven.Bij mij helpt dat meestal.Soms heb ik hoofdpijn,omdat ik te lang heb binnen gezeten.Als ik eens een paar dagen niet buiten hoef.Omdat ik alles al in huis heb gehaald,om een paar dagen te kunnen koken.Want om de hoek naar de bakker gaan beschouw ik nu niet als buiten komen.Maar minstens een uur echt buiten zijn,doet wonderen.Het geeft energie.Op wandel door het groen,voor enkele uren,geeft rust.Misschien word je er moe van, als je niet echt een fervent wandelaar bent.Zeker als je enige hoogtes , stijgen en dalen moet overbruggen.Dan kan het flink in je benen gaan zitten.Toch ben je steeds voldaan,dat je het gedaan hebt.Ik maak er ook gebruik van,om dan wat bijeen te sprokkelen. Meestal op de terug weg dan.Want gepakt met een volle rugzak vol fotomateriaal,is het niet echt handig,met nog takken,bladeren enz in mijn handen te wandelen,te klimmen.Altijd vind ik wat soms zijn dat enkele boomblaadjes.Dan weer eens paar varen bladeren.Nu had ik een hele boel takken met katjes aan.Ik had geluk dat er op mijn weg,een hele grote dikke tak,van de boom was geknakt.Waarschijnlijk van het onweer dat enkele dagen voorheen plaats had.Maar evengoed durf ik in het bos ook wel uit een boom te snoeien hoor.Mag eigenlijk niet,maar nu lag echt werkelijk op mijn weg.Dat is altijd leuk aan zo een wandeling,dat je nadien ook nog met vondsten,aan de slag kan.Zo is een vaas gevuld met van die  wilgen takken altijd leuk.Gemengd met een boeket bloemen,of met wat takken met bloesem.Wat bloesem takken kom je ook wel tegen in de natuur.En zo her en der langs het water , op het fietspad,staan ook wel eens seringen.Die geuren zo lekker,prachtig om zien.Ze worden wel gauw bruin in een vaas.Maar enkele dagen plezier,dat heb je er dan toch aan.weet je geen bloesem of seringen staan?Misschien ken je wel iemand,die ze heeft in de tuin.Familie,vrienden of aardige buren.Die gunnen je vast wel enkele takken.Zo haal je de lente ook in huis.

Er bloiet wat moois A (1)

Gesprokkeld tijdens een wandeling

Paasvakantie 2016 ardennen 596

Fluweel zacht

Er bloiet wat moois A (3)

Mooi de lente

Paasvakantie 2016 ardennen B (3)

Eenvoudige paarden bloem kan zo mooi zijn op foto

Paasvakantie 2016 ardennen A (12)

Ze zijn er weer

Ardennen 15-16-17-18 April mier enz C (5)

Up side down

Ardennen 15-16-17-18 April mier enz B (2)

Mier op ontdekking op jonge knop

Ardennen 15-16-17-18 April mier enz B (9)

Lente kriebels

Ardennen 15-16-17-18 April mier enz B (10)

Rode bosmier

Ardennen 15-16-17-18 April mier enz B (11)

Bedrijvige mier

Ardennen 15-16-17-18 April mier enz B (12)

In the spotlight

Makro insecten , bloemen libellen enz  A (2)

Lieflijk langs het pad

Makro insecten , bloemen libellen enz  A (8)

On top

Makro insecten , bloemen libellen enz  A (17)

Fluffy

Makro insecten , bloemen libellen enz (294)-1-2-1

Op een teer madeliefje gespot

Er bloiet wat moois A (2)

Wilgen takken en bloesem doen het altijd goed samen

Paasvakantie 2016 ardennen C (1)

Levert leuke plaatjes op

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me altijd vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie