Ninneke’s Corner Culinair | Hartige taart met ham en rode pesto

MWSnap172Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Zin in wat hartigs,maar  niet al teveel werk aan.

Hartige taart met rode pesto

Column hartige taart met ham en rode pesto (20)

Lekker met een gemengde sla bij

Deze hartige taart is goed voor een lunch.Maar kan ook evengoed voor diner,als je geen uren in de keuken wil verspelen.Maar toch iets hartig wil.De gemengde sla erbij geeft er iets fris bij aanleunend.Ik had nog bladerdeeg in de koelkast.Alsook nog zon gedroogde tomaten en zure room.heerlijk om een rode pesto te maken.Ik wilde eens wat experimenteren.Wat leidde tot dit resultaat.Het smaakt toch lekker.

Column hartige taart met ham en rode pesto A (10)

Simpel maar lekker

Wat heb je nodig

2 rollen bladerdeeg

18 a 20 plakjes rauwe ham

250 gr champignons

verse basilicum

250 gr philadelphia kaas(natuur)

200 ml zure room

bakje zongedroogde tomaten in olie 400 gr

peper en zout

cayenne peper

paprika poeder

50 gr pijnboompitten(voor de rode pesto)eventueel nog 150 gr om te roosteren voor bij de salade

een klontje boter

Bereiding;Maak eerst een rode pesto,doe de zure room met een groot gedeelte van de zongedroogde tomaten in een kom.Voeg 50 gr pijnboompitten erbij.Pureer dit alles met de staafmixer.Kruid met peper,cayennepeper en een weinig zout.Proef of de kruiding goed is.Zet even opzij.Maak de champignons schoon.Snij in kleine stukjes.Stoof even wat aan in wat boter in een pan.Laat afkoelen.Rol het bladerdeeg uit.Beleg deze met de plakjes ham.Smeer er een dun laagje philadelphia kaas op.Vervolgens een laagje rode pesto.Strooi er stukjes champignons over.En wat fijn gehakte basilicum blaadjes.Rol het bladerdeeg op tot een rol.Snij in stukken van een 2 cm ongeveer.Leg in een taartvorm,die je eerst bekleed hebt met bak papier.Leg de rondjes zo,met het snijvlak,naar boven en onder in de vorm.Zet ze goed tegen elkaar aan.Bak de taart in voorverwarmde oven van 185 °.Ongeveer een 35 a 40 Minuten.Geef er een gemengde sla bij,met nog wat zongedroogde tomaten.En strooi er eventueel nog geroosterde pijnboompitten bij.Sprenkel er wat van de olie van de zongedroogde tomaten over.En smullen maar. De taart is het lekkerst lauw warm te geven.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie