In de Suite | DIY #opvouwbare picknick-broodplank

8-final-tray-1024x759Onze blogster Sandra woont met haar man en drie kinderen in een prachtig huis dat ze eigenhandig omtoverde in een paleisje.  In haar werkplaats aan huis ontwerpt én maakt ze haar eigen woonaccessoires. Voor Huisjekijken blogt ze regelmatig over de klussen in haar huis, over leuke zelfmakers, geeft ze tips en recepten en vertelt ze over het werk in haar werkplaats. En wie haar huisje kent snapt waar haar blognaam In de Suite vandaan komt…

We gaan richting het goede weer. Tijd om de picknickmand weer in orde te maken. Picknicken in het bos of op het strand. Ik heb een leuke DIY voor jullie uitgezocht die goed van pas komt voor in je picknickmand. Een opvouwbare broodplank. Lekker compact om mee te nemen en toch stevig om je brood of worst op te snijden…

Dit is het DIY stappenplan:

2-supplies1-1024x662

3-boards-1024x630

Zaag enkele stevige plankjes. Hoeveel je er wil ligt aan de grootte van de plank die je wil gaan maken. In dit voorbeeld zijn 5 plankjes van 10 x 30 cm gebruikt. Goed schuren en verven of beitsen. In dit voorbeeld zijn ze gebeitst, maar je kunt je voorstellen dat een vrolijk kleurtje ook heel leuk is…

 

 

 

4-lay-out-boards-1024x705

Knip een stuk vinyl net zo groot als je plank wordt. Leg daarvoor het vinyl (hier is zgn. ‘marine vinyl’ gebruikt, dat is aan een kant gekleurd en glad en aan de andere kant gestoffeerd) met de gladde kant naar beneden. Op de stoffe kant leg je de plankjes mooi recht en goed tegen elkaar.

Smeer nu de plankjes in met lijm. Kies een lijm die geschikt is voor het materiaal dat je gebruikt. Leg een zware stapel boeken op je plankjes en laat goed helemaal drogen.

 

In de beide zijkanten schroef je twee oogjes waaraan je een leuk bijpassend lint bevestigd. Je broodplank is nu draagbaar.

7-folding-tray-1024x679Je kunt je broodplank nu opvouwen. De picknick kan beginnen! Veel succes…

12-picnic-vertical-798x1024

Groetjes, Sandra | In de Suite

Wist je dat In de Suite te vinden is op Facebook? De woonaccessoires van In de Suite zijn verkrijgbaar in de Huisjekijken Webwinkelstraat.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie