Ninneke’s Corner | Schilderijen zonder verf

Column schilderijen zaonder verf B (12)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 5 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Schilderijen waar geen verf of kwast bij te pas komt,het kan…

Schilderijen zonder verf

Column schilderijen zaonder verf B (7)

Een mooie kader bied mooie omlijsting voor compositie

Een prachtig uitgewerkte kader kan heel mooi tot zijn recht komen,met gewoon wat decoratie voor te plaatsen.ergens op een kast of side table geplaatst.Zo maak je eigenlijk schilderijen zonder er maar enig spatje verf te gebruiken.Geen enkele veeg van de verfkwast kent.Nu kan je ook wel eerst er nog spiegel glas in plaatsen,dat zorgt ook voor een leuk effect. Maar dan moet je ook wel zien dat je het plaatst rechtover iets dat ook mag gezien worden.Ik had ook de bedoeling er eerst spiegel in te zetten.Maar de kader staat ook soms in het halletje,op een koffer.Rechtover de kinderkamer-logeerkamer in de Ardennen.En een stapelbed is nu echt niet,iets dat je weerspiegeld wil hebben.Of het zicht op een gesloten deur.En verhuist de kader toch naar andere plaats,dan is gauw er nog een andere omlijsting voor gezet met spiegel.Zo kun je eindeloos spelen,verschuiven met items eraan toe te voegen.Ervoor te zetten,eraan te hangen.Steeds krijg je een ander tafereel,een andere schilderij.Ik vond deze kader op een plaatselijke brocante markt in de Ardennen.Koste amper iets,er zijn hier en daar wel stukjes af.Maar dat maakt het net mooi,het geleefde eraan.Je vind echt erg mooie kaders op zulke markten,of in kringloopwinkels.Ook soms schilderijen,waar het schilderwerk zelf niet bewonderenswaardig van is.Wel een prachtige lijst heeft bedeeld gekregen.Als het bedrag meevalt,kun je het schilderij eruit halen,om de kader zelf dan te behouden..Het schilderij vertrouw je dan maar aan de container.Of je geeft het aan iemand die het schildersdoek wel weet te waarderen.Ik geef jullie enkele voorbeelden,hoe het kan zijn.Maar invullen doe je naar je eigen smaak en inrichting.Je kan er ook een gedroogde ruiker aan hangen,gebonden met fraai lint of stoer touw.In de babykamer wat kleertjes en sokken,met mini wasknijpers aan touwtje.Een console door de kader omlijst,zodat je er wat kunt op plaatsen,leggen.Een muur verlichting erin monteren.In de keuken wat oud zilver bestek,naar beneden bengelend.Hangend aan de kader,met touw,op ongelijke hoogte,zorgt voor een leuk detail.Mogelijkheden zat,al wat in de kijker mag gezet worden?Verdiend een mooie omlijsting.Zo worden je mooie spullen in the picture gezet.

Column schilderijen zaonder verf A (5)

Stilleven omkaderd

Column schilderijen zaonder verf A (6)

kaders omkaderd, 2 spiegels voor de lege kader

Column schilderijen zaonder verf A (8)

Met vaas met bloemen

Column schilderijen zaonder verf A (9)

Stilleven

Column schilderijen zaonder verf A (11)

Weer wat anders

Column schilderijen zaonder verf A (12)

Framed

Column schilderijen zaonder verf A (14)

Iets stoerder

Column schilderijen zaonder verf A (16)

Zo kan het ook,met lamp erbij

Column schilderijen zaonder verf A (20)

Stilleven

Column schilderijen zaonder verf A (25)

Met een zweempje romantiek

Column schilderijen zaonder verf A (27)

Met opberg dozen

Column schilderijen zaonder verf A (28)

Beertje mag op de kader zitten

Column schilderijen zaonder verf A (30)

Kandelaars in the spotlight gezet

Column schilderijen zaonder verf A (32)

Detail

Column schilderijen zaonder verf B (2)

Met kader met mos

Column schilderijen zaonder verf B (6)

Schilderij zonder verf

Column schilderijen zaonder verf B (12)

Zilver kleurig krijgt goud kleurige omkadering.

Zo zie je maar door enkele veranderingen,krijg je gauw een andere setting.Heb je toevallig toch zin om de verfkwast te hanteren?Dan is een houten paneel in zulke kader ook bijzonder,als je die een laag schoolbord verf toekent.Origineel voor in de keuken,of in een meisjes tienerkamer.Die hebben toch ook altijd wat leuks te schrijven.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie