Ninneke’s Corner Culinair | Pecannoten taart

 

MWSnap172Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Zoetebekken komen vandaag aan hun trek

Pecannoten taart

Column zoete taart , hartige taart  A (6)

Zalig

Na de hartige taart van vorige keer,mag ik nu wel weer wat zoet,in jullie richting schuiven.Weer heel eenvoudig.Met als basis alweer kant en klaar bladerdeeg.Zelfde principe ook als vorige week.We vervangen de vulling met zoet.

Wat heb je nodig

2 rollen bladerdeeg

300 gr philadelphia kaas(natuur)of andere verse kaas(type monchou)

honing

pecannoten

wat dadels in fijne stukjes gesneden

Column zoete taart , hartige taart  A (6)

Hmmm

Bereiding:Rol het bladerdeeg open.Bestrijk met een laag verse kaas.Verkruimel er de pecannoten over.Verdeel en nog wat stukjes dadel over.Rol het bladerdeeg naar het midden toe op,aan één kant.rol dan de andere kant naar het midden toe op.Zodat je palmier vorm verkrijgt.Snij in stukken van een 2 cm.Leg dicht tegen elkaar in taartvorm.Die vooraf bekleed is met bakpapier.Bak het geheel in voorverwarmde oven op 185 °.Een 35 a 40 tal minuten.Kijk na ongeveer 20 minuten of de bovenkant niet te fel bakt.Dek deze anders af,met vel bakpapier.Je kan ook de taart optillen met het bakpapier uit de vorm,om zo nog even verder de onderkant,indien nodig te laten bakken.

 Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Ninneke’s Corner Culinair | Pecannoten taart

Geef een reactie