Huisjekijken Extra | DIY low-budget graanzakeffect!

 

Grainsack-stripe-stamp-35Helemaal hot en hip! Naast de postzakken die superleuk blijven is het graanzak-effect in een brocante en een landelijk interieur een must. Maar ja…weet maar eens een partijtje originele graanzakken op de kop te tikken. En dan de prijs! Op internet kwamen wij voor jou een supertip tegen, die we je absoluut niet wilden onthouden; een DIY stempel waarmee jij zelf je graanzak-effect kunt maken… en dat is niet alleen leuk op stof!

Deze Huisjekijken Extra: DIY lowbudget graanzak-effect…

diy graanzak effect

20a940ec749b94b545067911fd9bbc26

Wat je nodig hebt is afhankelijk van waarop je het effect gaat aanbrengen: de verf op stof zal anders zijn dan voor gebruik op bv hout. Voor stof gebruik je textielverf; voor hout acrylverf. We gaan hier niet verder in op het soort toepassing; we gaan je laten zien hoe je het stempel voor het graanzak-effect maakt.

Grainsack-stripe-stamp-42

Voor het stempel heb je nodig:

een deegroller

(bak)papier

lijmpistool

rubbermatje (in de hobbyzaak) waar je stempels van kunt maken

snijmesje

En zo ga je te werk:

Je kunt ervoor kiezen een deegroller te kopen en deze standaard te voorzien van stempelmateriaal; neem je tijdelijk je ‘goede’ deegroller, bekleed deze dan eerst strak met (bak)papier zodat je roller straks niet vol zit met lijm en verf.

Grainsack-stripe-stamp-3Neem nu je rubbermatje en bepaal de breedte van de strepen die je gekleurd wil hebben: je graanzak-effect. Wil je alle gekleurde strepen even breed? Hoeveel strepen wil je naast elkaar? Meet en teken af op je rubbermatje en snij supernetjes uit.

Nu kun je de plaats van de strepen gaan bepalen op je deegroller; hoe ver gaan je strepen uit elkaar? Meet goed af en werk netjes. Lijm je rubberstrepen netjes vast op je deegroller. Zorg dat de uiteinden van de repen netjes aansluiten.

Laat je deegroller met de rubberstrepen goed drogen. Je ‘graanzak-effect-stempel’ is nu klaar voor gebruik!

rollen maar!

Je kunt vanalles bedenken wat je ermee kunt maken; gewone handdoekjes en tafelkleedjes voor in de keuken zijn hartstikke leuk. Wat dacht je van een kadootje voor je beste vriendin; maak een theedoek met graanzak-effect en pak er een vers zelfgebakken brood mee in… daar kun je mee aankomen!

Grainsack-stripe-stamp-62Heb jij een houten standaard waar een waszak in hangt? Zo’n waszak vraagt om strepen!

Ideetje: de Hjalmaren waszak in standaard van Ikea verander jij in een handomdraai in een gezellige franse landelijke waszak met deze graanzakstempel…

hjalmaren-waszak-met-standaard-wit__0240295_PE379914_S4werken met de graanzak-effect-stempel

Grainsack-stripe-stamp-16

Ga je werken op stof, dan zul je met textielverf het beste af zijn. Dit kun je wassen. Op hout werk je heel gemakkelijk met acrylverf. Geen gedoe met terpentine, nare geurtjes en lekker snel droog.

Grainsack-stripe-stamp-18

Je smeert de rolletjes rubber in met een kwastje of sponsje en zorgt dat je de middenlijn hebt afgetekend, bv met een kleermakerskrijtje. Nu is het zaak zorgvuldig over de middenlijn te rollen met een, met verf ingesmeerde, roller. Het resultaat is geweldig!

Grainsack-stripe-stamp-20

En natuurlijk hoef je niet alle rolletjes dezelf de kleur te geven; heel leuk om de buitenste twee rolletjes blauw te verven en de middelste rood! De mogelijkheden zijn eindeloos, de toepassingen ook. Graanzakken? Die maak jij voortaan zelf! Wij wensen je heel veel succes en we zien je foto’s graag tegemoet op de redactie: huisjekijkenredactie@outlook.com

 

 Bronnen: pinterest & tidbits

 

 

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie