Teuny | Toch weer iets moois kunnen vinden.

blg 6 meiOntmoet Teuny. Moeder van twee lieve jongens en getrouwd met Alexander. Ze geniet van alles wat op het moment op haar pad komt. Na een aantal jaren een overvol leven gehad te hebben, is het roer nu volledig om! Ze heeft haar woonwinkel verkocht en zit nu weer in de schoolbanken voor de opleiding interieurstyliste. Van plan om te genieten van het leven, dankbaar voor alles wat ze heeft en vastberaden er iets moois van te maken… volg haar inspirerende blogs voor een Happy Feeling !

Teuny gaat al jaren op Koningsdag in alle vroegte op pad op zoek naar de mooiste vondsten…

De laatste jaren is het gebruikelijk dat we met Koningsdag in alle vroegte allerlei kleedjes afgaan. Zonder de lat heel hoog te leggen, met andere woorden; mezelf voor te houden dat wanneer ik niks vind het ook goed is, probeer ik dan niet al te gehaast langs alle kleedjes te lopen omdat ik bang ben dat er net voor mijn neus iets mooi verkocht wordt. Waar onze jongens vooral op zoek zijn naar mooie stripboeken en speelgoed, ben ik natuurlijk op zoek naar mooie woonspullen.20160428_094137

Het was koud en nat en vele hadden de moed opgegeven en hadden hun boeltje weer bij elkaar gepakt. Nog net voor ik zelf de moed opgegeven had, zag ik iets moois. Althans ik zag er iets moois in. Mijn man dacht daar echter heel anders over. Soms luister ik naar zijn wijze woorden en vooruit we liepen door. Een slechte eigenschap is dat ik het dan niet uit mijn hoofd kan zetten. Nadat we alle kleedjes gehad hadden, toch nog even terug gelopen. Alexander voelde de “bui’ al aankomen en zei dat ik eerst maar eens moest vragen wat de stoel  moest kosten. In de hoop dat ik het in het afdingen toch zou afleggen. Maar helaas .. hij had pech! Ik kreeg de stoel voor een klein prijsje mee en zo trots als een pauw liep ik daar te sjouwen met een, naar mijn zin iets te zware, stoel. Alexander was met de jongens inmiddels al een stukje doorgelopen en hadden zich met z’n drieën voorgenomen nu even te doen of ze mij niet konden. Oke! Het is een opknappertje, maar een beetje doorleefd is toch ook mooi?! De mannen dachten daar kennelijk anders over. Eenmaal thuis, ja ze lieten we gelukkig nog wel in de auto, ging Alexander al overstag, de stoel zit werkelijk heerlijk, maar de jongens blijven het een lelijk ding vinden.

20160428_094657

Nu is dit natuurlijk ook niet het eerst ‘ding’ wat hun moeder mee naar huis weet te nemen. Met dat ik mijn nieuwe aanwinst op de foto zet, besef ik me des te meer dat ik al heel wat vondsten heb gedaan. Laatst had ik ook al deze schattige tafeltjes meegenomen van de kringloopwinkel. Ze kunnen ook in elkaar geschoven worden. Ik heb alleen nog geen tijd gehad om ze een mooi zwart kleurtje te geven.

20160428_094846

Dit tafeltje had ik jaren terug al eens gevonden. Het kreeg een nieuw kleurtje en inmiddels heeft het al op vele plekje gestaan in huis.  Ideaal maatje! Het oude bidstoeltje is trouwens ook van de kringloop.

blg 6 mei

Deze blauw kist vonden we op een rommelmarkt waar we bij toeval terecht kwamen. Op zich is was de kist niet zo heel bijzonder, maar de kleur was precies goed. ‘Tja, dan moet tie mee!’ Nu doet hij o.a. dienst als krantenbak. Maar ook als tafeltje kan hij dienst doen.

20160428_094916

Dit schilderij kocht ik voor anderhalve euro. Vanwege zijn afmetingen maar ook gewoon om de schilderij die ik mooi vond, maar inmiddels heeft hij langer zijn achterkant mogen showen dan zijn voorkant. Zo heb je nog eens dubbel plezier van je aankoop.

20160428_094948

Stiekem heb ik een zwak voor lijstje. Dit oude lijstje trof ik aan tussen allerlei andere spullen die me totaal niet aanspraken, maar in al zijn eenvoud sprong het in beeld. Na een grondige poetsbeurt en de toevoeging van een mooie tekst is het nu een pronkstuk op mijn kast.

Zo kan ik nog wel even doorgaan! Ik sta er zelf eigenlijk een beetje van te kijken wat een mens in een paar jaar toch kan vergaren. Ik laat je alleen nog even de vondst zijn welke ik vorig jaar vond op de Koningsmarkt.

20150427_113904

Deze koffer was toen mijn trots en ik kon mijn geluk niet op toen ik een paar kleedjes later nog zo’n koffer trof en ook mij eigen kon maken.  Inmiddels hebben deze koffers een mooi plekje gevonden op de slaapkamer van onze jongste zoon. Deze kamer heb ik nog niet zo heel lang geleden onderhanden genomen en laat ik jullie graag in mijn volgende blog zien.

Groetjes Teuny

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie