Ninneke’s Corner Culinair | Cuberdon roomijs

MWSnap174Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Cuberdons,ook wel rode neuzekes genoemd,daar gaan we vandaag wat lekkers mee maken.

Een Cuberdon, ook wel bekend als neuzeke, tsoepke, Gentse neus of topneus, is een kegelvorming Belgisch snoepje uit Oost-Vlaanderen. Het heeft de vorm van een neus. De buitenkant is hard, maar de binnenkant is zacht, gelei-achtig. Bron: Wikipedia

 

Cuberdon roomijs

Stilleven met mei klokjes 129

Lekker

Wie kent ze niet,de cuberdons.Ook wel in de volksmond,rode neuzekes genoemd.In plaats van ze zo op te snoepen,maken we er zalig roomijs van.Nu we richting zomer gaan,gaan we weer meer ijsjes eten;Als dessert of gewoon als je er zin in hebt.De basis is eigenlijk gewoon vanille roomijs,waar je dan wat aan toevoegt. Cuberdon siroop en wat cuberdons in stukjes gesneden.Als je de cuberdon siroop niet vinden kan,kan je ook wat cuberdons doen smelten in de melk die je opwarmt.Zo bekom je ook de smaak in je roomijs.

Wat heb je nodig

cuberdon siroop

cuberdons

2 eidooiers

1 volledig ei

125 gr fijne griessuiker

1 zakje vanille suiker

400 ml volle melk

1.5 dl slagroom

5 gr maizena

Stilleven met mei klokjes 130-2

Zelf roomijs maken is niet moeilijk

Bereiding;Doe eidooiers en volledig ei samen met de suiker,de vanillesuiker en de maizena in een kom.Klop het mengsel met de mixer tot het bijna wit is.Verwarm de melk op een laag vuur.Als je geen cuberdon siroop hebt.Smelt dan een 300 gr a 350 gr cuberdons in de melk.Heb je wel de siroop kunnen vinden.Dan verwarm je enkel de melk.Roer de hete melk beetje bij beetje door het mengsel in de kom.Als de ingrediënten goed gemengd zijn,schenk je het in een pot.Verwarm het op een matig vuur.Het mag beslist niet koken.Dan gaat het schiften.Op zacht vuur laten indikken.Laat het afkoelen,zet nog even een uurtje in de koelkast.Voeg dan de room toe onder het mengsel.Giet het in de ijsmachine en laat draaien.Heb je siroop kunnen bemachtigen,giet dan net op het laatste de siroop bij in de machine.Dan heb je nog kleurschakeringen.Anders word het geheel rooskleurig.Ik schat zo ongeveer een 150 ml a 200 ml,heb dat op het zicht gedaan.Voeg ook nog wat fijn gesneden cuberdon erbij.Als het ijs klaar is,doe over in goed afsluitbare plastic bewaardozen.Zet het roomijs in de diepvries.Tot wanneer er je er van gaat smullen.Geniet ervan.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie