Ninneke’s Corner | Tafel aankleding met een fris groene lente toets

 

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Er VAREN  al eens wat frisse originele ideetjes door mijn hoofd.

Tafel aankleding met een fris groente lente toets

Column de lente springt uit je bord B (15)

Met wat varen uit het bos,verkrijg je een mooi accent

Ik vind het heerlijk in de natuur te vertoeven.Meestal verzamel ik daar ook weer frisse nieuwe ideetjes.Bij het sprokkelen van wat natuur elementen.Die ik dan in een creatieve bui gebruik;Zo vind ik varens zo mooi,maar tevergeefs kan ik geen enkele levend houden.Heb het al verscheidene keren getracht.Maar binnen de kortste keren,hangt die er levenloos,bruin bij.Dus na de zoveelste zielige aanblik van een dode varen.Heb ik het maar laten varen.Nu neem ik er foto’s van.Van die nog zo mooi in de krul zitten,prachtig is dat.Neem wat enkele bladeren mee.Om te drogen,altijd leuk om ergens een stilleven te creëren.Die gedroogde exemplaren brachten me op  dit idee.Had al eerder verse  varen gebruikt voor tafel aankleding.De bladeren gewoon verspreid over de tafel.Wat ook zeer mooi is.Nu met deze bladeren gedroogd tussen wat keukenrol,met iets zwaar opgezet.Ging ik onderborden opsmukken.Het leuke eraan is dat je steeds er wat anders mee kan doen.Ben je ze beu , beschilder je ze,in een andere kleur.Nu moet ik bekennen,dat ik ze gewoon blijf op stapelen. Ontpopt er weer zo een onderbord idee in dat hoofd van me,koop ik van die goedkope plastic borden en hupa,aan de slag.Ze hebben een fris groen lente-zomer uitstraling,toe gemeten gekregen.Op de rand heb ik een stuk van een varen geplakt.Een bord met print,maar dan net even anders.Met een echt stukje natuur.Vond het er wel leuk uitzien.Je kan de varen terug laten komen,bij een servet gestoken.Met eventueel nog wat ander groen of een bloem.Dat maakt de omkadering totaal,van de tafel setting.

makro opnames in de tuin en wandeling Ligneuville A (34)

Mooi gekruld

Column de lente springt uit je bord A (6)

Varen op onderbord gekleefd

Column de lente springt uit je bord A (7)

Leuk met bordje erop

Column de lente springt uit je bord A (8)

Servet erbij met extra varen

Column de lente springt uit je bord A (9)

Origineel

Column de lente springt uit je bord A (10)

Fris uitnodigend

Column de lente springt uit je bord A (12)

Groen,groener,groenst

Column de lente springt uit je bord D (2)

Leuke verschijning

Column de lente springt uit je bord B (11)

Met een vleugje roze

Column de lente springt uit je bord B (13)

Wit en groen doen het samen altijd goed,geeft een extra frisse toets

Column de lente springt uit je bord B (15)

Detail

Column de lente springt uit je bord C (5)

mooi

 

 

De werkwijze is simpel.Je neemt plastic onderborden,zowat overal te koop.Je zet er eerst een primer op,laat goed drogen,eventueel 2 é lagen primer.Heb ik gedaan.Vervolgens ook 2 lagen verf.Ik heb gekozen voor olijf kleurig groen.Als de borden goed droog zijn,kan je beginnen plakken.Maak eerst een kleine hoeveelheid behanglijm aan.Breng de lijm aan op de rand van het bord.Kleef dan voorzichtig de varen,die je op voorhand goed hebt laten drogen erop.Strijk voorzichtig met je borstel over de varen.Met de richting van het blad mee.Wederom goed laten drogen.Rest je nog alleen je tafel uitnodigend te dekken.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me altijd vinden op facebook;Ninneke’s corner.

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie