Ninneke’s Corner Culinair | Kip in sinaasappelsaus

 

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Kipfilet het meest veelzijdige stuk vlees.

Kip in sinaasappelsaus

column kip in sinaasappelsaus 001

Lekker

Kipfilets daar kun je alle kanten mee uit.In stoofpot of gevuld,verpakt , gebraden.Wel 1001 mogelijkheden.Dit recept is niet moeilijk.Smaakt heerlijk en laat zich goed smaken,bij tal van groenten.Mag het iets meer fancy zijn?Staat er iets feestelijk te gebeuren?Dan kun je parelhoen filets nemen.Neem dan wel filets met het vel nog aan.Dat houd het vlees sappiger.

Wat heb je nodig

4 grote kipfilets

5 a 6 bio appelsienen

400 ml gevogelte fond

500 gr kleine ronde sjalotten

wat boter

wat maizena

cayennepeper

zwarte peper

zout

column kip in sinaasappelsaus 008-2

Smaakt heerlijk

Bereiding:Pel de sjalotten.Doe ze in een steelpan met water.Blancheer ze een 5 a 10 minuten.Dan word de smaak iets zachter.Dat neemt wat van de kracht af.Laat ze uitlekken in een vergiet.Spoel de appelsienen goed onder heet water.Snij met zeste schiller,de pel van de appelsienen.Je mag enkel het oranje deel hebben.Geen wit dat gaat een bittere smaak afgeven.Snij vervolgens de appelsienen doormidden.Pers ze uit.Giet giet sap door een puntzeef.Zet even opzij.Kruid de kip filets met zout en peper.Bak ze rondom in een grote oven bestendige kookpot met wat boter.Haal ze uit de pan.Bak kortstondig de sjalotten hier in aan.Blus met gevogelte fond en het appelsiensap.Voeg de zeste toe.Kruid met zwarte peper en cayennepeper.Laat op het kookpunt komen.Bind de saus met wat maizena,dat je opgelost hebt in wat water.Maak de saus op gewenste dikte.Zet deksel op de pot,schuif in voorverwarmde oven.Voor een 40 minuten ongeveer op 180 °.Witloof en groene asperges gaan er uitstekend bij.Gewoon stronkjes witloof in zijn geheel gestoofd.De groene asperges even in een pan gebakken.(de dunne asperges)Natuurlijk hoort daar een kroketje bij.Maar tevens ook peultjes,verse groene boontjes,schorseneren alsook de witte asperges en wortelen passen perfect bij deze bereiding.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op faceboek:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie