De Graanzak | Mijn buitenboeltje

20160328_185045(1)Je bent hier thuis bij Jeanette. Zij is een woonfanaatje. Een lekkere crea bea die echt 24/7 bezig is  met wonen. “Ik kan er niets aan doen, het stroomt door mijn aderen, het is mijn DNA.” Ze woont zelf in een rijtjeshuis met man, kind en hond. Haar style is landelijk, stoer en robuust À la Hoffz. Af en toe staat zij met haar man met een busje op markten en fairs en beleven daar de leukste avonturen. Ook lieve Jack Russel, Pardoes, gaat wel eens mee. Volg haar en ga mee op avontuur met ‘de Graanzak’…

De titel had ook kunnen heten: verfperikelingen. Ik ben de laatste tijd aardig aan het verven geslagen. Als éénmaal die deksel van de pot af is, ben ik niet meer te stuiten. Ook al heb ik het dan veel te druk, de klus moet geklaard worden.

Het begon met de shutters. Ik vond het wit teveel afsteken bij de rest van mijn interieur. Ik vond het een hele gewaagde actie van mij. Ze zijn natuurlijk megaduur. Maar ja, wat in mijn hoofd zit, gaat er niet snel uit. Dus aangespoord door een Instagrammer die mij was voorgegaan nam ik de kwast bij de hand en trok de hele stoute schoenen aan.

Manlief had groen licht gegeven hoor. Maar ik heb het geweten hoor. Wat een megaklus zeg! Wat een hoekjes en gaatjes. Ik werd er hordol van. Afijn het zit er nu op en ik ben er tevreden mee. Het is een leuke binnenkijker geworden. Stukken beter dan het wit, in ieder geval voor mijn interieur.

20160328_185045(1)

Maarrrrr ik was nog niet uitgeverfd. Het plaatje was nog niet compleet. Ook de buitenboel moest er aan geloven. Tussen de buien door. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik een woonfanaatje ben. Ik heb pas rust als het klaar is! Mijn man zei:”Jij verft nog sneller dan een professionele schilder”.  Nu is mijn opa ook huisschilder geweest, dus ja het zit in de genen. Heel mijn huishouden ligt dan ook plat. Ik kan er niets aan doen.

20160330_133124(2)

Nu ik de foto zie, vind ik dat er een ander nummerbordje moet komen. Ik had de cijfers al geverfd, maar vind het nog steeds niet passen.

Mijn buxussen zijn vorig jaar door de rupsen opgevreten. En nu lijkt het me leuk om deze te vervangen voor witte hortensia’s “de Annabelle”. 20160510_134932

Heerlijk de lente, lekker genieten van het buitenleven. Alhoewel…. mijn tuin ligt nu aardig overhoop. We zijn bezig om een showroom cq opslag te maken voor mijn winkeltje “de Graanzak”. Mijn man is het zat om alles de vliering op te sjouwen. En gelijk heeft hij.

De plannen gieren weer door mijn hoofd. Dat wordt weer verven en inrichten. O, das erg.

Maar dat is weer een andere blog.

IMG_20160316_172713(1)

By the way…ik heb nog fantastisch mooie balusterlampen op de kop kunnen tikken. Hoogte 40 cm en 50 cm.

Als jullie interesse hebben, ga dan naar www.degraanzak.nl

Nog een fijne dag en tot blogs.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie