Gastblogger | Boho trend in je huis

huisjekijken1 1Boho trend in jouw woning

Tegenwoordig zijn er veel nieuwe woonstijlen. Denk aan de Scandinavische trend en de Urban Jungle trend. Zo is ook de Boho trend nog steeds hip in vele woningen. De Boho trend is niet alleen te vinden in woningen, ook de fashiontrend is hiermee bezig. Benieuwd wat de Boho trend exact betekend? Lees dan snel verder

Wil jij ook als gastblogger je content delen? Mail dan via contact naar de redactie

De oorsprong van de Bohemian trend

De Boho stijl is de enige stijl die alles door elkaar laat lopen, alles kan met elkaar gecombineerd worden. Wist je al dat het woord Bohemian heel oud is? Het woord werd gebruikt voor mensen die niet op één plek woonden en mensen die het niet eens waren met bepaalde sociale en politieke ideeën. Tegenwoordig wordt deze unieke kleding en levenstijl overgenomen door beroemdheden. Met name de vrolijke kleuren, franjes aan kleren kimono’s en laarsjes zijn hier voorbeelden van. huisjekijken3

Rommelige gezelligheid

De kleuren van de boho trend zijn warm, denk aan bruin, groen, paars, blauw, goud en terracotta. Ook worden er veel natuurlijke materialen gebruikt zoals hout en aardewerk.Ben jij heel handig? Bij deze stijl is het namelijk erg leuk om rommelmarkten af te struinen opzoek naar bruikbare meubelen. Deze oude meubelen kan je gemakkelijk opnieuw stofferen of schilderen waardoor de boho trend helemaal naar voren komt. Ben je bezig met vernieuwing aanbrengen aan je woning? Zorg dan meteen dat de muren er ook netjes uitzien. Kies voor een neutrale kleur, bijvoorbeeld wit of crème, of ben je een echte waaghals? Ga dan voor de blauwe en goude printjes. Wat kost een schilder eigenlijk? De kosten zijn afhankelijk van de afmetingen van de muren en de wensen van jou als klant. huisjekijken4

Warme stijlen

Vergeet vooral de Perzische tapijten, de exotische kleden en kussens niet. En hoe leuk is het om spulletjes vanuit het buitenland mee te nemen? Dus reis je de wereld rond? Grote kans dat je veel souvenirs bij elkaar hebt gespaard. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld locale kunst, handgeschilderde schalen en handgeknoopte kussens. Souvenirs zorgen voor een persoonlijk tintje in de kamer en je hebt herinneringen aan die geweldige reis en daarbij past het perfect bij de Boho stijl. Processed with VSCOcam with f2 preset

Trek de stijl door naar de tuin

Het zonnetje is eindelijk lekker aan het schijnen, tijd om lekker te relaxen in de tuin na een lange dag school of werk. De Boho trend past daar perfect bij, doordat je gebruik kan maken van kleurrijke, zachte materialen en veel zitruimte. Door gebruik te maken van kussentjes en leuke kleedjes voor de koele zomeravonden kom je al aardig ver. Heb je een grote tuin of balkon? Denk dan ook eens aan een hangmat of hangstoel met grote planten.huisjekijken1 1

Ben je enthousiast geworden over de Boho stijl en wil je binnenkort al beginnen met het restylen van je woning, maar kan je wel een paar extra handjes gebruiken? Door prijzen te vergelijken bespaar je enorm op de totale kosten. Zo hou je een zakcentje over om extra accessoires te kopen. Neem deze inspiratie mee in je beslissingen en maak er een mooi paleisje van. Heb je nog tips voor deze leuke stijl? Laat het me weten.

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie