Ninneke’s Corner Culinair | Lasagne pakketjes

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

We wijken iets af van de klassieke lasagne schotel.

Lasagne pakketjes

Lasagne paketjes 027

Heerlijk

In plaats van de traditionele  lasagne schotel te maken,in laagjes werkend.Maken we eens lasagne pakketjes.Het is eens wat anders.In plaats van gehakt,kip of vis,nemen we rauwe ham.Met nog wat groenten en verse natuurkaas(type philadelphia)Om de pakketjes te vullen.Bekomen we een heerlijke maaltijd;Overgoten met een zachte tomatensaus.Veel hebben we niet nodig.

Wat hebben we nodig

2 lasagne bladen per pakketje

2 plakjes rauwe ham per pakketje

potje philadelphia kaas natuur

250 gr champignons

2.5 dl bouillon( groenten of kip bouillon)

5 dl gezeefde tomaten

350 ml room

1 blikje tomatenpuree

300 gr doperwten(diepvries)

cayennepeper

paprika poeder

peper en zout

wat olie

Lasagne paketjes 023

Enkel nog op bord te scheppen,smullen maar.

Bereiding:Kook de lasagne bladen even,zodat je ze kan vouwen.Blancheer de doperwtjes in gezouten water.Giet deze dan af en laat afkoelen.Maak de champignons schoon.Snij ze in plakjes;Stoof ze aan in wat boter in een pan;Kruid ze met cayenne peper,paprika poeder.Zijn de lasagne bladen gekookt.Giet deze dan ook af.Leg ze op een schone handdoek.Laat deze ook even afkoelen.Leg vervolgens 2 lasagne bladen steeds kruislings op elkaar.Leg er 2 plakjes ham op.Schep er wat philadfelphia kaas op;wat erwtjes en plakjes champignons. Vouw dan eerst de ham over de groenten toe.smeer de randen van de lasagne bladen in met wat olie.Vouw dan de lasagne bladen toe.Leg de pakketjes met de vouwkant naar onder in een ovenschotel.Die je eerst met boter wat hebt in gevet.Meng dan de gezeefde tomaten,bouillon,room en tomatenpuree, goed door elkaar.Kruid met zout,peper,paprikapoeder,en cayennepeper.Schenk het over de pakketjes.strooi de overige groenten erover heen.Dek af met aluminium foilie.Zet gedurende een 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °.

 

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Nineke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie