Ninneke’s Corner Culinair | Garnalen mousse

Column garnalen mousseline 011Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

We gaan naar de Noordzee,trek jullie rubber laarzen maar aan.We gaan op garnaal vangst.

Garnalen mousse

Column garnalen mousseline 025

Heerlijk

Dit is een zalige garnalen mousse.Heerlijk als voorgerecht,beetje fancy.Maar kan ook als lunch.Je kan de mousse zowel warm als koud  opdienen.Het klinkt misschien wat moeilijk zo een garnaal mousse,maar dat is het niet.Kan niet mislukken.

Column garnalen mousseline 011

Zooooooo lekker

Wat heb je nodig

150 Philadelphia natuur kaas

200 grijze Noordzee garnalen

1.5 dl room

1 a 2 koffielepels tomatenpuree(uit blikje)

2 eieren

mespunt paprika poeder

peper en zout

wat boter

2 venkelknollen

3 eetlepels philadelphieanatuur kaas

1 teentje knoflook

1 dl witte wijn(sancerre)

25 gr boter

mespuntje fijne suiker

wat fijn geknipte verse bieslook

Column garnalen mousseline 001

Genieten

Column garnalen mousseline 015

Hemels lekker

Bereiding:Pureer 150 gr garnalen,(hou 50 gr garnalen opzij) samen met 150 gr phildelphia natuur kaas,de tomatenpuree,de room,de eieren.Kruid met peper,zout en paprikapoeder.Boter 4 kleine ronde oven schoteltjes in.Verdeel het garnaal mengsel over de 4 potjes.Zet de potjes in een grote ovenschotel.Giet voorzichtig heet water in de grote schaal;Kijk uit dat je gaan water morst in de potjes met het garnaal mengsel.Zorg dat de potjes ongeveer drie kwart onder water staan(bain-marie).Zet de schaal voorzichtig in voorverwarmde oven van 175 °.Voor ongeveer een 25 a 30 minuten.Liefst enkel de onder verwarming.Maak ondertussen de venkelknollen schoon.Snij in fijne stukjes.Laat een 25 gr boter smelten in een pan.Stoof hierin de venkel op een zacht vuurtje,een tiental minuten.Pel de knoflook,pers boven de venkel uit.Laat even mee stoven.Doe de suiker en witte wijn erbij.Kruid met peper en zout.Schep er 3 eetlepels philadelphia natuur kaas onder.alsook flink wat verse bieslook.Die je fijn geknipt hebt.Laat heel even nog mee doorwarmen,zet dan af.Check of de garnalen mousse klaar is.Ga met een mes langs de binnenrand van het oven schoteltje.Zodat de mousse loskomt.Zet de garnaal mousse op een bord.Schep er wat van de venkel bij.Werk af met nog wat grijze garnalen.Serveer met wat kleine hotel broodjes.Smakelijk.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook/Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie