Huisje Kijken bij | Marieke

Huisjekijken Bij is onze binnenkijkrubriek die iedere maandagavond en vrijdagmorgen te zien is.  Huisje Kijken kijkt deze keer binnen bij Marieke die samen met haar vriend Martijn en drie katten in een verrassend ruim appartement in Emmeloord woont. Dit is een bewerking van een eerdere publicatie. Wist je dat jij je ook kunt opgeven voor deze rubriek? Mail daarvoor onze redactie: huisjekijkenredactie@outlook.comDSC_0956

 “Mijn trots is de wand achter de bank….”

 

 

Welkom! Ik ben Marieke en woon samen met mijn vriend Martijn en onze drie katten Cees, Floortje en Pippa in dit gezellige appartement. Ikzelf woon hier al 9 jaar; Martijn is er later bij komen wonen.

Via de voordeur ga je gelijk met een trap naar boven. Om de entree ruimtelijk te houden hebben we deze helemaal wit gelaten. Boven kom je in de gang. Om daar ruimtelijkheid te maken, hebben we een groot spiegel neergehangen. De radiatorombouw werkt de verwarming mooi weg. Vanuit de gang kun je ons balkon op. Ik ben gek op hortensia´s en petunia´s. Ze fleuren een balkon zo op!  Tegen de ene wand hebben we mdf platen geplaatst en in oudroze geverfd voor een gezellige sfeer.

“Ik ben gek op hortensia’s en petunia’s. Ze fleuren het balkon zo op!”

Het toilet is een jaar geleden opgeknapt, we hebben het vrij rustig gehouden met veel rattan accessoires. Via de gang kom je in de woonkamer en keuken, dit is in één ruimte. De woonkamer is een speelse ruimte met schuine muren die we in een kleikleur hebben geschilderd en op de vloer ligt een lichte matte laminaatvloer. Mijn trots is wel een beetje de wand achter de bank. Ik ben gek op foto´s en zo´n fotowand is erg stoer. Deze hebben we eigenlijk op goed geluk opgehangen zonder passen en meten. We hebben een grote leefbank waar je heerlijk in kan ploffen. De radiatorombouw zorgt ook hier weer voor de perfecte afwerking. De oude rode kater ligt maar wat graag in zijn grote mand!

“De radiatorombouw zorgt voor de perfecte afwerking.”

De keuken zat al in het huis toen ik het kocht. Een heerlijke ruime keuken met genoeg kastruimte. Ik hou van gezelligheid op het aanrecht en  van rattan accessoires. De eethoek staat in de keuken maar er blijft nog genoeg ruimte over! De buffetkast staat vol met servies en dergelijke. Kan echt genieten van zo´n buffetkast vol met allerlei moois!

Via een trap ga je naar de tweede etage, de kastjes die in de trapopgang hangen heeft mijn vriend zelf gemaakt en die wissel ik elk seizoen met verschillende accessoires, ze zijn geverfd in oud roze.

DSC_0949

De overloop is een smalle gang maar door het licht te houden en er alleen 2 manden neer te zetten en een spiegel op te hangen is het erg licht en lijkt het ook weer ruimtelijker.

De badkamer is de enige ruimte die we nog een opknapbeurt moeten geven maar voorlopig laten we hem even zoals hij is.
De slaapkamer is in romantische sfeer met een kleine brocante touch: de nachtkastjes en de regaal zijn oud en komen van Marktplaats. We hebben ze helemaal opgeknapt. De kleur op de muur is van de Karwei, geloof iets van engels roze. Op bed een grote sprei met kussens. De spiegeltjes zijn van Riviera Maison maar vind ik perfect passen  bij dit brocante sfeertje.

 Marieke

Gezien bij Marieke:

  • een hoekje op de overloop dat verloren lijkt benut je met bijvoorbeeld twee opbergmanden. Dat straalt rust uit, maar geeft toch extra opbergruimte
  • Marieke koos voor twee kleinere salontafels. Handig! Zo kun je makkelijker schuiven met je meubels of tafels verzetten als je veel visite hebt
  • met een radiatorombouw creëer je ook rust en eenheid in sfeer. En vaak is het niet zo moeilijk te maken als je denkt. Er zijn doe-het-zelf-pakketten te koop bij de bouwmarkt. Die hebben aan de boven- en onderkant evengoed nog voldoende warmte-afgifte
  • de losse vuilnisbak in de keuken heeft Marieke  weggewerkt in een rotan ombouw. Deze past bij de sfeer van de rest van haar huis!
  • metrotegels anders! De klassieke witte ‘metro-tegels’ tegen de keukenwand boven het aanrecht zijn in ‘visgraatpatroon’ gehangen: wie durft?

potten RM

DSC_0932dit is een een bewerking van een eerdere publicatie uit Huisjekijken Bij. Jij kunt je ook opgeven: stuur een mail aan de redactie ovv Huisjekijken Bij.   huisjekijkenredactie@outlook.com

 

OVER Sandra van den Brandt
Sandra van den Brandt

Hoi, ik ben Sandra. Getrouwd, drie kinderen en pas verhuisd naar ons droomhuis. Ik geniet van klussen, lekker eten en eigengemaakte limoncello ;) Onder de naam De Barones zal ik regelmatig columns schrijven over wonen, DIY en klussen.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

5 reacties op “Huisje Kijken bij | Marieke

  1. Pinkback: Blogger weekoverzicht | week 12 | Huisjekijken

Geef een reactie