Ninneke’s Corner | Sugar sweet

Suikerklontjes sweethearts A (2)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Zoet en lieflijk,deze worden zoet onthaald door je visite 

Sugar sweet

Stilleven met tomaten en olijven  B  (10)

Something sweet

Nee, ik ben niet mis.Ik vergis me niet van dag.Het is wel een beetje culinair,maar toch ook weer niet echt. Geen recept,voor een gehele maaltijd.Geen dessert,taart of wat dan ook.Dus vond ik deze beter passen,hier trouw op zaterdag.Omdat het toch ook iets creatief is.Waar je vele doeleinden mee uit kan.Wat ik leuk vind aan gasten te ontvangen.Is om ze te verrassen tot in de kleinste details.Van bij de aanvang tot bij het afsluiten.Vroeger kon je courant in de supermarkt suikerklontjes aanschaffen,in allerlei leuke vormen.Maar dat is dezer dagen niet meer zo makkelijk te vinden.Ik had  ze ook graag gehad om foto’s te maken.Stillevens met de zoet makers.Mooie plaatjes met een kopje koffie,een schattig lief lepeltje en natuurlijk zo een suiker klontje.Heb wel alle winkels afgeschuimd.Speciaalzaken zoals koffie,theewinkels,maar negens kon ik ze vinden.Slechts één supermarkt kon me vertellen dat ze die zouden hebben tegen de eindejaarsfeesten.Maar zolang kon ik niet wachten;Als ik iets in mijn hoofd heb,dan heb ik het niet in mijn ****.Dus ben ik mijn neus eens gaan opsteken op het internet.Misschien kon ik ze wel on line kopen.Maar door te surfen naar klontjes in hartvorm,kwam ik er ook gauw achter,dat je ze makkelijk zelf kon maken.Het is echt zo verbazend makkelijk.Ze zijn niet enkel nuttig om je thee of koffie te zoeten.Ze zijn gewoon ook schattig decoratief.Lieflijk in een schaaltje op een dienblad.In een brocante suikerpot,waarvan je het deksel met opzet ernaast legt.Groot is de verwondering als je vriendin  op de theekrans.komt.Word hartelijk onthaald ook om te geven als presentje. Pak de suikerklontjes leuk in.In een mooie doos,blik of met een melk en suikerpot.Het leuke eraan is dat ze goed houdbaar zijn.Ze kunnen je op twee manieren zoet houden,zowel om je drank te zoeten,over je tong heen.Alsook je gevoel te zoeten,een lust voor het oog zijn.Daar word je happy van.Van zulke zoetigheden.Het enige wat je nodig hebt is fijne witte griessuiker,water en siliconen vormpjes,voor ijsblokjes te maken.Je vind ze in verscheidene vormen,hartjes,bloemen,schelpen.Ik heb er bij de wibra gekocht.Nu vatten we de koe bij de hoorns.Hoe maak je nu die suikerklontjes?Doe in een diep bord flink wat fijne griessuiker,doe er enkele druppels water bij.Meng goed,het moet nog korrelig aanvoelen;Het mag niet te vochtig zijn of plat,dan lukt het niet.Dan worden de klontjes niet hard.Het is een beetje op gevoel,het moet zowat aanvoelen als het zand op het strand in de vroege ochtend.Wat klammig dus,maar niet echt nat.Heb je er toch teveel water bij gedaan,doe er dan nog wat suiker bij.Om terug goed te vermengen.Denk je dat het goed is,vul dan de vormpjes met de suiker,druk zeer goed aan.Zet ze op een droge plek.Zet er een afdek kapje over,tegen de insecten.Haal ze de dag daarna voorzichtig uit de vormpjes.Dan kun je creatief aan de slag.Decoreren en ook eens temeer genieten van je koffie pauze.Je koffie pauze word nu dubbel zo leuk.Het zit’m in de kleine dingen.En deze zoete dingen die maak je zelf,in een wip.

Stilleven met tomaten en olijven  B  (9)

Charmant die hart vormige suiker klontjes

Stilleven met tomaten en olijven A  (15)

Zowel nuttig als decoratief

Stilleven met tomaten en olijven A  (21)

Sugar sweet

Stilleven met tomaten en olijven A  (23)

close up

Stilleven met tomaten en olijven A  (24)

Leuk op tafel in een mooi schaaltje

Stilleven met tomaten en olijven A  (28)

Hart verwarmend

Suikerklontjes sweethearts A (2)

I’ve got the hearts for you

Suikerklontjes sweethearts A (4)

Leuk toch

Suikerklontjes sweethearts A (8)

Zo word een koffie pauze dubbel zo leuk

Suikerklontjes sweethearts A (9)

Close up

Suikerklontjes sweethearts C (2)

one,two three

Stilleven met tomaten en olijven 127-2

Schattig zo een zoet roosje

Stilleven met tomaten en olijven 127-2-4

Ik geef je een roosje,een roosje

004

Met zulke ijsblok vormpjes maak je de suiker klontjes

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie