Ninneke’s Corner Culinair | Kalf fricassee met puree torentjes

Stilleven met tomaten en olijven 001-2Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

We zetten vandaag een stoofpot op tafel.

Kalf fricassee met puree torentjes

Stilleven met tomaten en olijven 001-3

Lekker

Vandaag verwennen we onze partner-gezin en onszelf,met een heerlijke stoofschotel.We kiezen deze keer voor kalfsvlees in plaats van rund.Het is weer geheel anders van smaak.En de stooftijd duurt maar de helft van rundvlees.We doen er ook nog gehakt bij.We binden de saus met eidooier.We maken er ook nog aardappel puree torentjes bij uit de oven.En champignons apart gestoofd.Maar kan even goed met groene asperges,groene boontjes,wortelen enz.

Stilleven met tomaten en olijven 001-4

Kalf fricassee

Wat heb je nodig:

1 kg kalf fricassee(denk dat ze in Nederland kalf vlees voor ragout zeggen)

500 gr kalf gehakt

anderhalve liter  a twee liter kalf bouillon of rund bouillon

sap van 1 citroen

2 eidooiers

peper -zout-cayennepeper

wat boter

Bereiding:Kruid het vlees met peper en zout.Bak het vlees rondom goudbruin in een grote stoofpot in wat boter.Schenk de bouillon erbij.Pers de citroen erbij uit.Kruid met peper,zout en cayennepeper.Laat tot op het kookpunt komen,zet het vuur zachter.Schenk wat van de warme bouillon in een tas,om af te koelen.(heb je later nodig om de eidooiers in los te kloppen)Laat zachtjes een uur tot anderhalf uur stoven.Draai ondertussen balletjes van het gehakt.Als het vlees gaar is,voeg dan de balletjes toe.Ze hebben maar enkele minuten nodig.Een 5 a 10 minuten is zeker voldoende.Klop de eidooiers los in de tas met afgekoelde bouillon.Als de stoofpot goed heet is en suddert,trek je die van het vuur . Voeg dan de eidooiers met de bouillon onder voortdurend roeren toe.Dien op met groenten naar keuze en aardappelpuree torentjes.De puree torentjes is gewoon aardappelpuree maken van bloemige aardappelen,met wat boter en kruiden met zout,peper en nootmuskaat.Voeg geen melk of weinig melk toe aan je puree.Doe de puree over in een spuitzak.Spuit torentjes op een bakplaat met bakpapier bekleed. Zet de torentjes onder de grill zodat ze mooi kleuren.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie