BUITEN. |traktatie #vrolijk #lief #lekker

Collage1xChristel, trotse moeder van drie kids, passie voor fotograferen en koken, hou van buiten zijn, creatieve uitspattingen en genietmomentjes, liefhebber van verse muntthee, zelfgebakken koekjes en witte chocola. 

En natuurlijk hoort er bij een mijlpaalmomentje een traktatie! 

Kleine meisjes worden groot… Zo zijn ze nog klein, als een lenig pakketje in elkaar gevouwen, slapen ze bijna de hele dag, huilen ze vooral ‘s nachts en vallen ze knorrend in slaap na een voldane melkmaaltijd. En zo zijn ze al bijna 6 jaar, kiezen ze zelf hun kleding uit (een legging hóórt onder een korte broek mam, dat zag ik bij een groot meisje van groep 8!), hebben ze een uitgesproken mening over alles wat de revue passeert en denken ze heel goed zelf te weten wat goed voor ze is.

Mijn meisje is morgen jarig, zes jaar alweer, wat vliegt de tijd. Een meisjemeisje, zoals ze dat weleens zeggen. Pas de deur uit gaan als haar gekrulde haren strak gekamd zijn (ontplofde haren zijn zooo not-done), parfummetje op, oorbelletjes netjes in en natuurlijk minimaal één roze accent in haar dagelijkse outfit. Ze is erg zorgzaam, lief en behulpzaam (mam, ik wil later 3 kinderen Nick, Daisy en Juul) en wat ben ik trots! Trots op m’n mooie meisje…!

En natuurlijk hoort er bij een mijlpaalmomentje een traktatie! Als mama vind ik toch wel dat het minimaal een favoriet moet zijn van je groter wordende kiddo, maar daarnaast moet het er ook super gezellig uit zien, leuke kleurtjes en lekker vrolijk zijn. En ja, natuurlijk is het een must dat het een gezond eetfestijn wordt, dat juichen de scholen tegenwoordig immers ook alleen maar toe.

Collage1x

Wat hebben we nodig?

- Kartonnen cake/ijsbekers (van de ACTION)

- Fruit partyprikkers of parasolletjes (van de ACTION)

- Plakband

- Verse aardbeien (voor 40 kinderen heb ik iets meer dan 3 bakjes gebruikt)

En nu?

De partyprikkers maak je aan de binnenkant van het kartonnen bekertje vast met plakband.

Laat de kroontjes aan de aardbeien zitten (dat ziet er toch zo veel leuker uit?) en leg dan 5 of 6 aardbeien in een bekertje.

Leg eventueel een vrolijk gekleurd servetje op een dienblad en zet daar de traktaties op.

3cx

Hiep hiep hoera!

Veel uitdeelplezier!

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie