Ninneke’s Corner | Juten bestek zakjes

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

We halen de naaimachine nog eens boven,het word een uurtje uit tekenen,knippen en stikken.

Jute bestek zakjes

Column jute bestek zakjes A  (11)

Alleraardigst bestek zakje

Heb je ook zoveel bestek?Zitten je lades ook al overvol.Dan heb ik wel een handige opberg tip,bovendien ziet er er nog leuk uit.Haal de naaimachine maar boven,het word een uurtje snit en naad. Uit tekenen ,knippen en stikken.En je kan je bestek mooi kwijt in de jute zakjes.Je kan het ophangen,of gewoon op het werkvlak van de keuken zetten.Het bijzondere leuke aandachtspunt aan deze zakjes is de fraai gevormde vork.In de kringloopwinkel vind je prachtig bestek.Je vind wel ergens een eenzame vork of lepel.Wat ook leuk is als je er een mes,vork en lepel aan hangt.Maar ik stootte nu op single vorken.Ze prijken nu mooi op de zakjes.Wat heb je nodig jute uiteraard.Dan nog van die versteviging doek om te strijken.Want jute alleen blijft niet mooi rechtstaan.Ik weet eigenlijk niet hoe deze doek noemt.Maar in de stoffen winkel zullen ze wel weten wat je hebben moet.Het is ook makkelijk onder de naaimachine.En bovendien is het een soort plasticlaag dat je dan krijgt in de binnenkant.Super makkelijk om de zakjes te reinigingen.Het mag zelfs mee de wasmachine in.Helemaal top,toch?

Column jute bestek zakjes A  (5)

Leuk om te hangen

Column jute bestek zakjes A  (3)

Mooi met de vork als detail

Column jute bestek zakjes A  (4)

Stoer en ook beetje romantisch

Column jute bestek zakjes A  (6)

Handige opbergzakjes

Column jute bestek zakjes A  (7)

Zo kan het ook

Column jute bestek zakjes A  (8)

Wat zou hier in zitten?

Column jute bestek zakjes A  (9)

Zo mooi dat het in de spotlight mag staan

Column jute bestek zakjes A  (11)

Blij met mijn jute opbergzakje

Column jute bestek zakjes A  (12)

Detail

Werkwijze:Snij uit de jute een strook van 14 cm breed op 55 cm lengte.En 2 stroken van 16 cm breed op 22 cm.Snij vervolgens ook net hetzelfde maar dan uit de speciale versteviging doek.Strijk dan de jute stof op de doek,met een goed heet strijkijzer.Dan komt even wat denkwerk;Leg de lange strook met de jute kant naar beneden op tafel.Meet het midden af,duid het aan met kleermakers krijt. Meet het midden af van de 2 kleinere stroken,in de breedte.Speld dit midden af met het midden op de grote strook.Kijk of het goed ligt als je het stikt dat, als je het gaat draaien,dat de jute van alle stroken aan de goede kant zitten.Je stikt dus eerst de 16 cm breed van de korte stroken,op het midden van de lengte van de lange stroken.Als je de stroken dan uit flapt,dan zou je een kruis moeten hebben.Dan vervolgens stik je de zijkanten dicht.Zodat je uiteindelijk een zak gaat krijgen.Ga over de naden nog met een zig zak steek.Knip de bovenkant gelijk.Stik dan een mooie boord.Draai de zak nu,zodat de goede kant,de jute dus,de buitenkant word.Stik met lint,hangriemen,aan de boord.Naai met de hand een stuk ruwe koord op de zak,aan de buitenkant.Strik er een mooie vork of lepel aan.Wat ook leuk is afzonderlijke zakjes te maken.Zodat je de vorken,messen en lepels apart kunt steken.Hang dan aan het zakje aan de buitenkant wat erin verstopt zit.Persoonlijk vind ik het er het mooiste uit zien met oud bestek.Ik vind het stoere van de jute en het lieflijk charmant van het brocante bestek,een geslaagde combinatie.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op faceboo:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie