Ninneke’s Corner Culinair | Aardbeien dessert

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Het aardbeien seizoen bied zich weer aan,dat bied ook weer lekkere recepten met de heerlijke rode vruchten.

Aardbeien dessert

column aardbeien dessert  (1)-2

Hemels

Denk dat ik nu met het aardbeien seizoen dat van start ging,al meer aardbeien heb verorberd als alle andere jaren,over heel het seizoen.En het is nog maar net op dreef.Heb nu al bijna elke dag al aardbeien gegeten.Soms in dessert verwerkt,soms ‘s avonds bij een fles bubbels,’s morgens in een fruitsla,soms staan er gewoon ook gewassen in de keuken in een vergiet.Telkens ik passeer word de hoeveelheid steeds kleiner.Maar vandaag is het het een dessert geworden.Ze kregen het gezelschap van blauwe bessen.Met een heerlijk romig laagje,telkens er tussen.Op basis van platte kaas(kwark), mascarpone en crème anglaise.

column aardbeien dessert  (1)-3

Lekker met dat vers fruit

Wat heb je nodig:

500 gr volle platte kaas(kwark)

250 gr mascarpone

1,5 dl a 2 dl crème anglaise(vers gemaakt of kant en klaar )

2 a 3 eetlepels fijne griessuiker

500 gr aardbeien

200 gr blauwe bessen

eventueel een boudoir koekje of kattentong

Hmmm

Bereiding: Meng de plattekaas(kwark)met de mascarpone en de crème anglaise,roer er de fijne gries suiker bij.Niet te zoet,want anders word het te machtig.Het is net lekker zo,je hebt het zoet nog van de vruchten.Het gaat bij de laatste hap,nog even vlot naar binnen als bij de eerste lepel dat je neemt.Maak je het te zoet,dan krijg je vlugger dat gevoel van:ik heb genoeg.Vul de glazen in laagjes.telkens een laagje van het romige mengsel afwisselend met de vruchten.De aardbeien(die je vooraf gespoeld hebt) snij je in plakjes.De blauwe bessen(ook gewassen) kunnen zo erin.Eindig met de vruchten bovenop.Steek er nog een koekje bij,indien gewenst.Genieten maar.

 

 Maak je de cremé anglaise ook liever zelf? Dan heb je nodig:

5 dl melk

1 halve vanille stok

4 eidooiers

100 gr suiker

Bereiding: Giet de melk in een kookpot met de halve vanillestok.Laat dit koken,roer af en toe.Klop de eidooiers samen met de suiker in een kom.Klop deze dik schuimig wit(zoals voor een biscuit of sabayon)Haal de melk van het vuur.Giet de melk voorzichtig beetje bij beetje bij de eidooiers.Doe dit onder voortdurend roeren,zodat de eidooiers niet gaan stollen.Giet dan alles terug in de kookpot.Zet terug op zacht vuurtje,blijf roeren tot de crème indikt.Verwijder de vanillestok.Zet van het vuur en laat afkoelen.Roer geregeld tijdens het afkoelen,of je loopt het risico dat de eidooiers toch nog gaan stollen. De crème anglaise is ook lekker op ijsroom,pannenkoeken en tal van desserts.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie