Kei Gemakkelijk | pimp je jeans!

Je geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Dát is kei gemakkelijk!

jeans

Pimp je jeans! Dat kun je zelf…

Dit heb je nodig: je oude korte jeans, schaar, naald en draad (of naaimachine) en lapje kant *Tip: heb je nou gemerkt dat die jeans van vorig jaar niet meer helemaal past, neem dan een stukje elastisch kant en knip dit evt ietsje ruimer; dan tover je er zó een maatje bij ;)

En dit is hoe het moet:

  1. knip een hoekje uit de zijkant, zorg ervoor dat je de naad goed op elkaar hebt liggen zodat voor en achter evenveel stof wordt weggeknipt.
  2. beschik je over een naaimachine dan zou ik het randje van de jeans waar je iets hebt weggeknipt met een hele fijne zig-zagsteek even afwerken (maar het mag best wel een beetje ‘rafelig’ effect houden) Naai daarbij de kanten punt meteen mee. Heb je geen naaimachine, geen nood: je naait de witte punt gewoon ouderwets (retro is hip ;) ) met naald en draad in de jeans. Goed vastzetten en bij de zijnaad van de jeans even extra stevig vastzetten zodat je broek niet verder losgaat!

En klaar is je nieuwe jeans! Let the sun shine…

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie