BUITEN. …Homemade Tzatziki

4cChristel, trotse moeder van drie kids, passie voor fotograferen en koken, hou van buiten zijn, creatieve uitspattingen en genietmomentjes, liefhebber van verse muntthee, zelfgebakken koekjes en witte chocola. 

Onze tuin is voorzien van bloempotten, veel bloempotten, heel veel bloempotten… Verschillende maten, verschillende soorten, verschillende grootte, verschillende kleurtjes. Tussendoor staan dan nog wat houten kratjes, boeddha beeldjes, gieter, stoffer en blik. In de bloempotten staat van alles, variërend van diverse muntsoorten, basilicum en aardbeienplantjes tot aan een pas gekochte kersenboom, een aantal tomatenplantjes en de gojibes. Kortom, een heerlijke georganiseerde chaos! Ik zeg, ik hou d’r van!

Naast dat ik een mama ben die zelf erg geniet van al dat moois en lekkers wat er allemaal in onze tuin groeit, word ik nog veel meer blij als ik zie hoeveel m’n kids er van genieten!  Zeker bij mooi weer lopen ze geregeld langs de bloempotten-inhoud voor een nauwkeurige inspectie. Op zoek naar nieuwe vruchtjes, groenten, bruine blaadjes en (helaas ook) slakken. Het was dan ook een feestmoment toen ze tijdens een inspectieronde een klein komkommertje aan de komkommerplant zagen zitten. De lieve woorden, wat gietertjes water en de vele verwonderde blikken van de kids hebben er daarna vast aan bijgedragen dat het kleine komkommertje na een tijdje tot een mooie grote komkommer is uitgegroeid.

Nu de temperaturen weer ideaal zijn om te BBQen is het voor mij niet lastig om te beslissen wat er met onze eerste komkommer gaat gebeuren. We gaan er met elkaar een heerlijke tzatziki van maken!

Collage1c

Wat heb je nodig?

- 500 gram Yoghurt (Griekse stijl, géén 0% vet)

- 1 komkommer

- een bosje dille

- 1 á 2 teentjes knoflook

- 2 eetlepels olijfolie

- 1 eetlepel citroensap

- peper en zout

En nu?

De komkommer rasp je fijn en doe je in een zeef.

Vermeng deze komkommerrasp met voldoende zout en laat het uitlekken. Laat dit even staan en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk vocht uit de komkommer is.

Maak de dille fijn, doe dit ook met de knoflook en voeg het beide toe aan de komkommerrasp.

Voeg dan de yoghurt, olijfolie, citroensap en (naar smaak) peper en zout toe.

Even goed roeren en klaar!

4c

Heerlijk voor bij het (BBQ) vlees, de frietjes of op een stukje stokbrood.

Smakelijk!

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie