Ninneke’s Corner | Bestekhouder voor op het bord

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Geweven versus gehaakt,stoer versus romantisch.

Bestekhouder voor op het bord

Column bestekhouder voor op bord jute en kant B (7)

Uitnodigend

Ik zit in een periode dat ik helemaal gek ban van jute.De baal word in de winkel regelmatig voor me uitgerold.Want weer heb ik wat jute nodig.Naar aanleiding van mijn vorige column,kwam ik weer op een mix and match idee.Weer het stoere te combineren met iets frivoler.Het geweven van de jute stof en het gehaakte, van een romantisch uitziend tafel lapje.Bij één van mijn bezoekjes aan de kringloopwinkel, graaiend in de mand met allerlei lapjes , katoen met kant,met broderie en gehaakte exemplaren.Resulteerde in enkele aanwinsten.Zo vond ik 2 kleine ronde gehaakte lapjes,net hetzelfde eruit ziend.Van hetzelfde formaat.Zo van ongeveer een 16 cm doorsnee.Daar wist ik wel raad mee.Zo ontstond een bestekhouder voor iedere persoon aan tafel.Het is weer een aanvulling aan de tafel decoratie.

Column bestekhouder voor op bord jute en kant B (7)

Origineel

Column bestekhouder voor op bord jute en kant A (5)

Stoer en charmant

Column bestekhouder voor op bord jute en kant A (7)

Mooi

Column bestekhouder voor op bord jute en kant A (16)

Onderverdeling voor bestek

Column bestekhouder voor op bord jute en kant B (7)

Mix and match

Wat heb je hiervoor nodig: 2 stroken jutte van 56 cm op 18 cm.Dan 2 stroken molton of dikke vilt van 26 cm op 15 cm.Twee gehaakte ronde lapjes van een 16 a 18 cm.Teken eerst op de jute een rechthoek af van 52 cm lengte op 15 cm breed.Het overige dient als naad.Leg de molton tussen de jutte.Vouw de jute naar binnen.Speld vast met speldenkopjes.Nu zou je een rechthoek moeten hebben van 26 cm hoog en 15 cm breed,met de molton er netjes tussen.Stik dit rondom met de naaimachine met een kleur die overeenstemt met de jute.Schik dan de lapjes op de jute.Kijk even of het patroon links en rechts klopt.Check na of de lengte goed is van hoe je het lapje op de jute speld.steek er even een bestek in voor controle.Zo kun je indien zakken of je lapje hoger spelden.Vouw het  teveel van het lapje dan over de zijkanten en onderkant van de jute.Stik dan het lapje vast met wit garen draad met de machine.Enkel de zijkanten en onderkant.Meet dan over het lapje in drie gelijke delen.Normaal dan op 5 cm en 10 cm in de breedte.Teken af met kleermakers krijt. En stik dan 2 verticale lijnen.Over het gehaakte lapje.Nu heb je 3 vakjes,voor je bestek.Je kan ook indien gewenst,de gehaakte lapjes met textiel verf een kleurtje toekennen.Lichtblauw of zacht roos,olijfgroen of in de kleur zoals de jute.Het is allemaal leuk.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie