Ninneke’s Corner Culinair | Kip soufflé

Kip souflfé A  (4) Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Verwarm de oven maar alvast voor op 190 °

Kip soufflé

Kip souflfé A  (2)

Yammie hoor

Op de menu kip soufflé.Rijk aangevuld met champignons,cheddar kaas en parmezaan kaas.Een soufflé maken is niet zo moeilijk.Wat je zeker niet mag doen is de oven te vroeg open doen.Kijken door de kijkvenster na de aangegeven baktijd.En heel voorzichtig eerst op een klein kiertje de ovendeur opendoen.Ziet het er goed uit,doe dan de deur langzaam aan helemaal open.Zodat er gaan zucht naar binnen kan.

Kip souflfé A  (3)

Genieten

Lekker

Wat heb je nodig:

8 plakjes vierkant bladerdeeg

 wat gesmolten boter

wat paneermeel

olie om te bakken

250 gr champignons in dunne plakjes

4 kipfilets in dunne reepjes gesneden

scheutje witte wijn

40 gr boter

2 eetlepels tarwebloem

170 ml melk

3 eieren

100 gr geraspte chedar kaas

2 eetlepels geraspte parmezaan kaas

peper-zout-paprikapoeder-cayennepeper

Kip souflfé A  (6)

Smaakt naar meer

 

Bereiding:Kruid de stukjes kip met peper,zout,paprika en cayennepeper.Bak de kip reepjes in een pan met wat olie.Als ze gaar zijn,voeg je de champignons toe.Bak even mee aan.Blus met de wijn,en laat verdampen.Zet het vuur af en de pan opzij.Bekleed kleine ronde ovenschaaltjes met bakpapier.Rol het bladerdeeg uit.Leg een stukje bladerdeeg in elk schoteltje.Bestrijk met wat gesmolten boter op de bodem.Strooi er wat paneermeel op,klein beetje maar.Leg dan kruislings er nog een plakje bladerdeeg op.Prik met vork enkele gaatjes.Verdeel het kip-champignons mengsel erover.Zet even opzij.Spilts de eieren,doe de eiwitten apart in een kom,en de eidooiers even apart.Klop de eiwitten goed stijf en zet aan de kant.Doe in een kookpot de boter en laat heet worden.Als de boter gesmolten is de bloem toevoegen.Wat laten kleuren,en de melk toevoegen.Laat de saus indikken.Haal van het vuur en doe er één voor één de eidooiers door,onder blijvend roeren.Roer er de kaas onder.Spatel dan voorzichtig het geklopt eiwit onder.Verdeel dan het eimengsel over de kip in de schoteltjes.Zet in de voorverwarmde oven van 190 ° een 20 a 25 minuten.Tot het mooi gerezen en goudbruin is. Als ze klaar zijn,haal ze uit het schoteltje.Verwijder bakpapier.Zet de soufflé terug in het schoteltje en serveer.Lekker met gemengde sla en stokbrood.Kan zowel als voorgerecht,lunch of hoofdgerecht.Geef je het als voorgerecht,beperk dan de hoeveelheid brood en sla.Of geef zonder dit alles.Smakelijk.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie