Huisjekijken Extra | Goedkoop-bloemschikken #jutenkrans met schaapjes en katoen

naamloosgesponsorde blog

Niet alle benodigdheden in huis? Geen paniek; de link naar snel en goedkoop inkopen hebben we vrijblijvend voor je toegevoegd! Omdat je nou eenmaal het meest geniet van de spullen die je zelf hebt gemaakt, heeft Lenie – eigenaar van Goedkoop Bloemschikken.nl – deze DIY special voor ons gemaakt. Met deze beschrijving maak je zelf in een handomdraai je eigen (groen)creaties waar je jaren van geniet…

Dit is een variant van de jutekrans die we een tijdje geleden publiceerden, ook van Lenies hand. Hier kun je hem nog even terugzien. Vandaag maken we er een paas/voorjaarsvariant van met schaapjes en katoen!

Doe je mee? Veel succes!

Handig: Lenie verkoopt nu ook hele pakketten waar alles in zit wat je nodig hebt voor deze maar ook voor andere kransen!

Landelijke jutekrans met schaapjes en katoen

naamloos

Deze krans  is extra vol en wollig; er is een hele rol jute voor gebruikt. Deze materialen heb je nodig:

 metalen frame van 14″,

–   rol juteband naturel

–  3 houten fleece schapen

–  een tak bruine katoen

–  witte katoen

–  4 houten schaapjes

– en 3 lijmpatronen.

Bekijk het filmje om te zien hoe je het jute in de krans weeft…

Het pluizige effect van het resultaat komt doordat ik deze jute   heel veel had gebruikt. Daardoor ging er meer jute   in dit frame maar gaf het wel een extra wollig effect. Dus gewoon oefenen met weven en opnieuw beginnen voor het mooiste resultaat!

Daarna de 3 grote  schapen met fleece   verdelen. Nog niet lijmen. Het is mooi om 1 schaapje in de krans te hangen. Doe de andere twee niet recht tegenover elkaar, dat ziet er niet zo mooi uit.

Knip de katoenbolletjes  los van de stelen en verdeel ze. Nu komt er al gezicht aan de krans. Bent u tevreden?  lijm  dan alles behalve het  schaap  dat middenin de krans komt vast met het lijmpistool .

Er blijven nu nog een paar houten schaapjes    over, verdeel die over de krans. Let Op: op een ronde krans is het niet mooi om 4 dingen exact te verdelen; dan lijkt een ronde krans toch vierkant. Dat wil echter niet zeggen dat 4 niet kan. Doe bijvoorbeeld 2 schaapjes  wat dichter bij elkaar.

Loop alles even na of het goed vast zit en bepaal de positie van het laatste schaap. Lijm de ophanglus ook vast aan de achterkant tussen de jute.

Je krans is nu klaar!

Maak een foto en word lid van https://www.facebook.com/groups/jutekrans/ en laat zien wat je hebt gemaakt!

Veel succes! Lenie

| www.goedkoop-bloemschikken.nl en www.pompoenzaden-decoshop.nl

image014image013

 

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie